Naslovnica Vijesti Hrvatska

Todorić ostao bez otoka: država uzima Smokvicu Velu zbog 36 milijuna kuna duga

– Početkom svibnja, ako tvrtka koja koristi otok ne plati dug, vraćamo otok u državni posjed – kaže nam sugovornik blizak Vladi
21. travnja 2017. u 20:49 37 komentara 1559 prikaza
Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Deset godina obitelj Todorić ljetovala je na predivnom otoku Smokvica Vela blizu Rogoznice. Nitko drugi nije imao pristup otoku na kojem je sagrađen i luksuzni ljetnikovac. Sad je tome kraj, pišu 24 sata.

– Početkom svibnja, ako tvrtka koja koristi otok ne plati dug, vraćamo otok u državni posjed – kaže nam sugovornik blizak Vladi.

Sve je počelo 1995., kad je Grafoplast Ante Lušića dobio 30-godišnju koncesiju na otok. Imali su obvezu ulaganja. Država je tužila Grafoplast, ugovori su bili pred raskidanjem. Ivica Todorić kupuje tvrtku Grafoplast 2006. Sljedeće godine trebalo je vratiti otok državi po sudskoj presudi, ali nije se dogodilo ništa. DORH u veljači šalje Grafoplastu dopis da podmiri 26 milijuna kuna za korištenje zadnjih pet godina. S kamatama je taj dug 10 milijuna kuna veći. Do danas on nije podmiren, a rok je početak svibnja.

Ovaj mjesec Ivica Todorić radi manevar i ponovno je kao vlasnik Grafoplasta koji upravlja otokom Ante Lušić.

– Još pokušavamo pregovarati i imamo vremena, no vjerojatno će biti kako vi kažete – odgovorio nam je kad smo ga obavijestili da tvrtka gubi otok ako ne podmiri dug.

>> Došao je kraj tajkunske privatizacije kojom je hrvatska politička elita stvarala nove bogataše

>> Dobavljači ipak potpisuju sporazum

Elipso

  • belimo:

    Pojedinci ostaju bez auta,stana ili kuće za relativnu siću....Zbog ovolikog duga netko bi morao ostati bez posla!

  • macor:

    hahahaaaaaa 36milijuna duga na Smokvici napravio. A kakve li su te org.ije bile Koje ce mu sirotinja platiti.

  • Malenkost:

    Pad jednog Megalomana koji je gotovo sve bitne osobe ugozbio, na jahti dijelio sampanjce, Dvorac, Helikopter, ... . Toliki dug! A nitko od mudraca to nije vidio do prije nekoliko mjeseci. Zar to moramo progutati? Gdje je Novinarstvo? Ovo je ... prikaži još! mega Afera koja drma sudbinom drzave. A dosadasnje informacije sitne. Mafijasko ponasanje. Zar ovo nije Indikator gdje je dospijela HR. Dno.