Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Likvidacija dilera

Točan uzrok Simićeve smrti još se ne zna, sutra pokop u Beogradu

cvetko
Foto: MUP
1/5
15.03.2010.
u 17:59

Budući da se Cvetko Simić služio i lažnim bugarskim ispravama, istraga se širi na regiju.

Bez obzira na to što policija još traga za odsječenim rukama i glavom srbijanskog narkodilera Cvetka Simića (44), čiji je torzo prije tjedan dana pronađen u vodi zagrebačkog Jaruna, a dan poslije u šipražju i noge, njegova ga je obitelj odlučila sutra pokopati u Beogradu.

Našli rez uz kralježnicu

Simićeva udovica Ana potkraj prošlog tjedna kontaktirala je s hrvatskom policijom radi preuzimanja tijela, a to joj je bilo i omogućeno, budući da je u međuvremenu obavljena obdukcija na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati. Točan uzrok Simićeve smrti još nije poznat. Prilikom obdukcije na donjem dijelu njegove kralježnice, neslužbeno doznajemo, uočen je rez za koji se sumnja da bio mogao biti povezan s njegovom nasilnom smrću, no dok se ne pronađe i glava, uzroci Simićeve smrti tek su na razini nagađanja. Tragajući za ostatkom Simićeva izmasakrirana tijela, policija je proširila potragu na cijelo područje Jaruna te su angažirani i ronioci, no za sada je ova akcija – bezuspješna.

Srbijanskom kriminalcu Cvetku Simiću, kojega hrvatska i srbijanska policija svrstavaju u sam vrh organiziranog kriminala na području bivše države, ali i zemalja EU, trag se izgubio u Zagrebu polovicom veljače. U metropolu je doputovao iz Njemačke u unajmljenom mercedesu koji je 18. veljače u 7.30 sati, bez registracije i broja šasije, pronađen zapaljen na Savskoj opatovini. Iz Zagreba se posljednji put i javio obitelji, a iz toga se razgovora navodno moglo zaključiti da se boji za svoj život.

Nema ga među gostima

Prema podacima kojima raspolaže policija, Simić je često boravio u Hrvatskoj te kontaktirao s određenim osobama. Tijekom boravka u Zagrebu znao je odsjedati u hotelu Antunović, nedaleko od kojega mu je uz sjevernu stranu savskog nasipa i zapaljen automobil, te Sheratonu.

Neslužbeno doznajemo da su hoteli u međuvremenu policiji dostavili popise svojih gostiju u razdoblju kada je srpski narkodiler boravio u metropoli, no nemaju ga zavedenog kao gosta pod imenom Cvetko Simić. To ipak ne znači da se možda nije koristio lažnim dokumentima, što je u Hrvatskoj već činio. Kada je nakon ubojstva Ive Pukanića i Nike Franića 25. listopada 2008. godine uhićen u blizini Kutine jer je uza sebe imao i tablete xanaxa, na sudu je izjavio da je državljanin BiH i da živi u Brčkom te je kod sebe imao lažnu putovnicu te zemlje.

Policiji je poznato i da se znao koristiti lažnim bugarskim dokumentima pa će zbog toga u rasvjetljavanju Simićeva ubojstva morati sudjelovati i više policija iz zemalja regije.

Ubojice dobro poznaju Zagreb, tragove gotovo da nisu ostavili

Tragova o ubojstvu Cvetka Simića u Zagrebu, čini se, ima malo, što policiji otežava rad. Budući da je njegov automobil na Savskoj opatovini potpuno izgorio, biološke tragove u njemu nije bilo moguće pronaći te je poslije podvrgnut i dodatnom vještačenju. Zbog toga se također još ne zna je li taj automobil Simićevim egzekutorima poslužio za prijevoz njegova raskomadana tijela.

No činjenica jest, što potvrđuju i sugovornici u policiji, da Simićeve ubojice dobro poznaju Zagreb zbog odabira lokacije na kojoj su pobacali raskomadane dijelove leša, ali i zapalili automobil.

Zbog toga se i sumnja da su oni s područja Zagreba, no da su ubojstvo “odradili” po tuđoj narudžbi, moguće iz inozemstva. Zbog anatomski precizna načina na koji su Simiću odstranjeni ekstremiteti i glava, primjerice, nisu mu rezane kosti, već su vješto rastavljane u zglobovima, također se sumnja da ga je razrezao netko tko inače rukuje mesom – anatom, lovac, a možda i mesar. 

Komentara 7

DU
Deleted user
19:52 15.03.2010.

Nakon dekapitacije i uklanjanja ekstremiteta, dopala ga još obdukcija na sudskoj medicini - gdje su mu izvadili kompletne \"iznutrice\". Ne znam za slučaj da je netko poslije smrti upao u goru flajš mašinu od ovog srbijanskog mafijaša. Prvo su ga izmasakrirali u formi tzv. kocke za supu - valjda zato jer je bio druker ili izdao nekog narko bossa. Onda je nad njegovim lešom izvršen masakr uime forenzičkih dokaza odnosno u obdukciji ih ekstremiteti baš nešto previše i ne interesiraju nego lijepo potegnu od brade do stidne kosti pa izvade sve unutarnje organe i naprave kanu od pokojnika. Stvarno ružna sudbina!

MM
Mladen Miletić
20:16 15.03.2010.

Točan uzrok Simićeve smrti još se ne zna, sutra pokop u Beogradu, sve znaju o njemu a gle ovo nelče da kažu, možda nesmiju ?

OB
-obrisani-
11:08 16.03.2010.

Ma ne dizite prasinu, decko si je napravio samoubistvo iz zasjede, a vi sada jos i tvrdite da ga je netko ubio. Bas ste vi naivni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije