Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seks do smrti

Otkrivena nova vrsta tobolčara – seksaju se do 14 sati dnevno, a onda uginu

tobolčar manijak
Foto: Screenshot
03.06.2015.
u 11:55

Ove životinje pare se dva tjedna bez prestanka. Nakon toga umiru. Otkrili su ih dr. Andrew Baker i njegov tim

Znanstvenici su u Australiji otkrili dvije nove vrste tobolčara. Doslovno se seksaju do smrti pa su unaprijed predodređeni za popis ugroženih vrsta.

Ove životinje pare se dva tjedna bez prestanka. Nakon toga umiru. Otkrili su ih dr. Andrew Baker i njegov tim. Doktor Baker, sa Sveučilišta u Queenslandu, oduševljen je otkrićem. Smatra da su ovakvi nalazi u Australiji prilično rijetki pa je stoga otkriće još fascinantnije.

O parenju ove nove vrste tobolčara, nazvane Tasman Peninsula Dusky Antechinus, doktor kaže: Period parenja traje dva do tri tjedna, testosteron se kod mužjaka poveća na visoke razine, pa pokušavaju oploditi što više ženki. Pare se do 14 sati dnevno – rekao je doktor. Dodao je kako je to ujedno i kraj života za mužjake. – Na kraju im se povećava razina stresa, a hormoni potom uzrokuju kolaps imuniteta pa mužjaci uginu prije nego što im se ijedno mladunče rodi.

>>Australku napao sivi klokan i \"ostavio\" joj ožiljak od 30 cm

>>Pronađen fosil najvećeg tobolčara koji je hodao Zemljom

Komentara 7

ĆA
ćaćaća
12:54 03.06.2015.

nešto" sl "kao naši političari s našim narodom..samo kod njih to traje 4 god i ne ugibaju .)

AA
AAlien
12:28 03.06.2015.

I ne samo to, pederske jedinke Tasman Peninsula Dusky Antechinusa su endemski primjerci homo monogamnosti u životinjskom svijetu...

KI
KITONJA
12:57 03.06.2015.

E ćaća svaka ti čast na tom komentaru👍👍👍

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije