Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

To što je u Vukovaru “po nacionalnoj osnovi” pretučeno i dijete najava je erupcije

Ta segregacija Hrvata i Srba doslovce od malih nogu, koja ne postoji nigdje drugdje u RH, sramotna je 2021. i izvor novih neprijateljstava
06. lipnja 2021. u 10:15 58 komentara 22206 prikaza
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Svaki međunacionalni incident u Vukovaru izaziva posebnu pozornost. Jer Vukovar je i dalje neuralgična točka i pojačano izaziva emocije u ostatku Hrvatske. Posljednjim incidentom neki misle da je prijeđena točka nakon koje nema povratka, jer je žrtva nasilja dijete od 13 godina. Mali Hrvat koji je na koronamaskici imao hrvatske simbole, a nasilnik kojem se ti simboli nisu sviđali policiji je znan 30-godišnji Srbin. Čak i u traumatiziranom Vukovaru, u kojem ima međunacionalnih incidenata počinjenih i s jedne i druge strane, napasti dijete jest novost koja ne sluti na dobro.

RUPA 5 DANA NAKON POTRESA
Mečenčani: Od naše vrtače želimo napraviti ribnjak, a stručnjaci bi je zatrpali
Legrad
Ivica Beti
Mladi Hrvati najdulje u EU žive s roditeljima. Je li razlog novac ili tradicija?
Euro 2020 England v Croatia
Što kaže analitika
Stručnjak otkrio tko je bio naš najbolji igrač protiv Engleske: Strašno puno se trošio u presingu...
 • Avatar prahrvat
  prahrvat:

  pogledajte neku od srpskih emisija, kao vrlo "objektivnu" ćirilicu. čak i tu sve pršti od toboznje objeltivnosti, a u stvari se promiče velikosrpska politika. srbi iz Vukovara gledaju te programe, zadojeni su lažnom mitologijom

 • batva11:

  U Vukovaru se kuva a HDZ ne poduzima ništa jer im je najvažnije da se odrrži večina u parlamentu pod svaku cijenu.Ionako če kao krivce prozvati oporbu a nikako prihvatiti krivicu za dugogodišnje nečinjenje i metenje problema ispod tepiha.U Vukovaru ... prikaži još!ru do sada nitko nije niti pokušao riješiti suživot Srba i Hrvata jer je nekome takvo stanje odgovaralo.

 • Avatar KRALJ-TOMISLAV
  KRALJ-TOMISLAV:

  Dakle, citiram tekst iz ovog članka "Ta je segregacija uvedena poslije 2000. i uopće nije bila predmet Erdutskog sporazuma s kraja 1995. o mirnoj reintegraciji. Vesna Škare Ožbolt koja je vodila taj proces, danas će kazati kako je odvajanje djece ... prikaži još!e počelo nakon 2000., na traženje Milorada Pupovca." Pa kako je to moguće, da nakon samo par godina od vojnog poraza, na zahtjev manjine koja je izazvala ratne sukobe, mijenjamo smisao Sporazuma (Erdutski sporazum) u korist lidera te manjine?