Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskol u HNS-u Hrašćine

'To nije stari HNS, ne želimo više biti privjesak takvom SDP-u'

HNS
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/2
14.05.2014.
u 16:23

Čim je Čačić izašao iz Vlade, nestala je vizija razvoja države i krenulo se s lutanjima - rekao je dosadašnji predsjednik Zoran Klemen

Nezadovoljni isključivanjem Radimira Čačića iz stranke, gotovo 80 posto članova HNS-ovog ogranka u Hrašćini prekjučer je istupilo iz HNS-a - liberalnih demokrata. Kako je rekao dosadašnji predsjednik Zoran Klemen, od 37 dosadašnjih članova, stranku je napustilo njih 30-ak, a među njima i on kao predsjednik te članovi predsjedništva.

Gradili HNS iz temelja

- Podružnica Hrašćina jedna je od prvih podružnica na području Krapinsko - zagorske županije čiji su članovi gradili stranku iz temelja. Događaji koji su se zaredali unutar stranke na nacionalnoj razini, prvenstveno isključivanje Radimira Čačića i stranačkih kolega, ne podupiremo. Kao predsjednik podružnice, svjestan sam činjenice da unutar ovakve stranke više ne postoji potreban prostor unutar kojeg bi mogao djelovati i na taj način doprinijeti onima koji su me s povjerenjem izabrali. Stoga sam odlučio napustiti HNS, a istog su mišljenja i članovi predsjedništva te većina članova naše podružnice. Čim je Čačić izašao iz Vlade nestala je vizija razvoja države i krenulo se s lutanjima. Jednostavno ne želimo više biti privjesak takvom SDP-u - rekao je predsjednik Klemen te se zahvalio Županijskoj organizaciji na dosadašnjoj suradnji i podršci na projektima koje su zajednički odradili na dobrobit građana Hrašćine. Svoje će političko djelovanje nastaviti u sklopu Inicijative za osnivanje Narodne stranke - reformista, a zadržat će i mandat zamjenika općinskog načelnika te vijećnika u Vijeću.

‘Bit će toga još’

Na upit ima li saznanja da bi njihovim putem uskoro mogli krenuti i drugi ogranci, Klemen je rekao kako će toga sigurno biti još.

- Već sad znam da će našim putem krenuti i neki HNS-ovci u Budinščini, ali i u još nekim ograncima. U podružnicama po Zagorju je dosta starijih članova HNS-a koji su u stranci zajedno s Čačićem od samog početka i danas se ti ljudi osjećaju prilično zapostavljenima. U posljednje vrijeme vlada i izrazito slaba komunikacija između središnjice i nas u podružnicama. Mislim da bi do parlamentarnih izbora iz HNS-a moglo istupiti oko 50 posto sadašnjeg članstva HNS-a u Zagorju - rekao nam je na kraju Zoran Klemen.

Komentara 2

Avatar GLASNOGOVORNIK_KOLINDIN
GLASNOGOVORNIK_KOLINDIN
17:55 14.05.2014.

Neka mi netko objasni zašto ova stranka ima predznak "hrvatska" kad s Hrvatskom nema ama baš nikakve veze ???

VE
vezana
11:22 18.05.2014.

Anđelko, ruku na srce i reci "Hvala ti Ratko što me stvori, zapravo vječno sam ti zahvalan". To bi trebale biti tvoje riječi, a ne kaj sa minornih 1,5% podrške na nacionalnoj razini soliš pamet i zahvaljuješ kako je bila uspješna suradnja sa onima koji žele dobrobit zagorcima, DOBROBIT je bila SAMO ZA TEBE, ostali nismo "osjetili" ni miris dobrobiti...nego kak je u Narodnim novinama, cvijeta li još uvijek biznis sa knjižarama?!? Objasni ti nama gdje bi ti danas bio da se nisi zalijepio za Ratka kao kakav privjesak, ha? Vidjet ćeš na sljedećim izborima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije