Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Maras

'To nije sloboda govora, to je vrijeđanje svih članova stranke'

maras
Goran Stanzl/PIXSELL
20.09.2013.
u 13:19

Nije ona izbačena zbog iznesenog mišljenja, to je bilo vrijeđanje, kaže Gordan Maras

– Dosta je podjela još iz vremena Milana Bandića na Prašku (zagrebački SDP, nap. a.) i Iblerov (nacionalni SDP, nap. a.). Bit ću predsjednik svih zagrebačkih SDP-ovaca i SDP-ovki koji će na savjetodavnim referendumima odlučivati o najbitnijim pitanjima: o SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika Zagreba, o listi za Gradsku skupštinu i Vijeća gradskih četvrti – rekao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras predstavljajući danas svoj program “Zajedno smo Zagreb” s kojim izlazi na izbore za šefa zagrebačkog SDP-a. Iako će ti referendumi biti savjetodavni, Maras je rekao da će ih tretirati kao obligatne.

– Odmah nakon što pobijedim formirat ću Poglavarstvo u sjeni sa sedam savjeta koji će Zagrepčanima kontinuirano nuditi bolja rješenja od pročelnika gradonačelnika Bandića – rekao je Maras.

Ministar je predstavio i svoje suradnice s kojima ide izbore: Vesnu Nađ, inače zamjenicu ministra branitelja, i Dijanu Bezjak, svoju pomoćnicu i u Ministarstvu poduzetništva i obrta.

Još se jednom osvrnuo na jučerašnju odluku predsjedništva SDP-a o izbacivanju Aleksandre Kolarić iz stranke.

– Njeno izbacivanje iz stranke nisam, kako ona tvrdi, inicirao ja. Podržao sam odluku o njenom izbacivanju jer sam prihvatio argumente da je njeno uspoređivanje SDP-a i Zorana Milanovića sa HDZ-om i Ivom Sanaderom koji je opljačkao Hrvatsku neprihvatljivo. To nije sloboda govora, to je vrijeđanje svih članica i članova stranke. A što sam trebao reći: “Bravo, Aleksandra, to je super!?” - objasnio je Maras i odbacio usporedbu SDP-a i HDZ-a i kad je riječ o sličnoj praksi izbacivanju članova zbog izgovorene riječi.

– Nije ona izbačena zbog iznesenog mišljenja, to je bilo vrijeđanje. To je napravila za potrebe svoje izborne kampanje – rekao je Maras. Kaže da mu je žao i to što je njen suradnik Davor Bernardić odlučio voditi kampanju za šefa zagrebačkog SDP-a “na temelju podjela”.

>> SDP Aleksandru Kolarić izbacio iz stranke! Mrsić: Nisam to inicirao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije