Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

'To nije ispunjenje zahtjeva, nego spašavanje ministra’

Foto: Boris Šćitar
import
07.05.2008.
u 20:56

Oko 500 osječkih studenata prosvjedovalo nezadovoljno uvjetima studiranja i provedbom Bolonjske deklaracije. Prosvjednici su se okupili na Starčevićevu trgu te su promenadom došli do Rektorata Sveučilišta, gdje su devet predstavnika svakog fakulteta primili prorektori Dražen Barković i Drago Žagar te voditeljica Središnje službe Sveučilišta Zdenka Barišić.

– Mi u Osijeku imamo 11 zahtjeva za hrvatsku Vladu i Rektorat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Broj stipendija je uvredljiv za sve studente u Hrvatskoj, kao i ulaganje u infrastrukturu sveučilišta. Ministar nam je jučer dao ono što smo već imali, to nije ispunjenje naših zahtjeva, nego spašavanje samog ministra – rekao nam je jučer ogorčeni organizator osječkog prosvjeda Luka Matić.

U Splitu je prosvjedovalo dvjestotinjak studenata bolonjaca. Dok su studenti u drugim gradovima prosvjedovali protiv Bolonje, splitski su bili isključivo protiv Studentskog zbora.

I studenti Zadarskog sveučilišta pridružili su se prosvjedima. Studentica druge godine pedagogije upravo je jučer trebala izlagati svoj seminarski rad na temu školstvo u medijima. Kazala je kako su se i oni spontano priključili prosvjedu kojim žele poručiti da žele svoja prava, da se Bolonja provodi onako kako bi se trebala provoditi, jer smatraju da obećanje ministra Primorca nije dovoljno.

Tristotinjak studenata prosvjedovalo je jučer u središtu Rijeke, a nakon uličnog okupljanja sponatano su se odlučili otići pred zgradu Rektorata. Noseći transparente s porukama poput Muka po Bolonji, Više ispitnih rokova, Bolonja nije ulaznica za EU...

Stotinjak studenata jučer je održalo mirni prosvjed u Varaždinu. Iako su čuli da je ministar Dragan Primorac prihvatio njihove zahtjeve, varaždinski studenti kazali su da mu ne vjeruju dok te odluke ne dobiju na pismeno. Dvadesetak studenata Veleučilišta Karlovac jučer je također prosvjedovalo zbog neprovođenja Bolonjskog procesa. (K. H., J. M., M. P. K., I. Š., S. F., N. K.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije