Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

To je primjer kako ne treba suditi!

15. siječnja 2009. u 21:09 2 prikaza

Zgrožena sam! Ovaj slučaj samo potvrđuje jadno stanje u našem pravosuđu – ogorčena je danas bila saborska zastupnica Gordana Sobol, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova. Rekla nam je kako je slučaj silovanja koji još uvijek nije riješen nedopustivo ignoriranje hrvatskog pravosuđa kada je u pitanju to kazneno djelo.

– Žalosno je stanje u našem sudstvu, ali se ipak nadam da će se taj postupak privesti kraju. Ovo bi mogao biti primjer u udžbenicima za buduće suce kako nikada ne bi trebali suditi. To što je on bio branitelj i pripadnik Tigrova ne daje mu nikakvo pravo da počini bilo koje kazneno djelo, a pogotovo nešto ovako strašno – kazala je Sobol. Uvjerena je, kaže, da se taj slučaj nije dogodio tada (za Domovinskog rata) već poslije da bi mu se odavno presudilo.

– Pojedini branitelji mislili su da mogu raditi što žele, a to je na štetu svim drugim hrvatskim braniteljima. Samo se nadam da će ta žena skupiti hrabrosti i snage i da će doći na sud te reći što joj je sve učinio kako bi ga napokon mogli osuditi – kaže Sobol, čime bi se, kaže, barem malo, skinula ljaga s hrvatskog pravosuđa.

Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva