Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

To je primjer kako ne treba suditi!

15.01.2009.
u 21:09

Zgrožena sam! Ovaj slučaj samo potvrđuje jadno stanje u našem pravosuđu – ogorčena je danas bila saborska zastupnica Gordana Sobol, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova. Rekla nam je kako je slučaj silovanja koji još uvijek nije riješen nedopustivo ignoriranje hrvatskog pravosuđa kada je u pitanju to kazneno djelo.

– Žalosno je stanje u našem sudstvu, ali se ipak nadam da će se taj postupak privesti kraju. Ovo bi mogao biti primjer u udžbenicima za buduće suce kako nikada ne bi trebali suditi. To što je on bio branitelj i pripadnik Tigrova ne daje mu nikakvo pravo da počini bilo koje kazneno djelo, a pogotovo nešto ovako strašno – kazala je Sobol. Uvjerena je, kaže, da se taj slučaj nije dogodio tada (za Domovinskog rata) već poslije da bi mu se odavno presudilo.

– Pojedini branitelji mislili su da mogu raditi što žele, a to je na štetu svim drugim hrvatskim braniteljima. Samo se nadam da će ta žena skupiti hrabrosti i snage i da će doći na sud te reći što joj je sve učinio kako bi ga napokon mogli osuditi – kaže Sobol, čime bi se, kaže, barem malo, skinula ljaga s hrvatskog pravosuđa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije