Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dijele europu

Tko su najopasniji europski političari koji ugrožavaju EU?

'Marine Le Pen, President of French far-right party Front national (FN) and candidate for the French parliamentary elections in the 11th constituency of Pas-de-Calais department, leaves the polling bo
Foto: 'PHILIPPE HUGUEN'
1/4
20.08.2012.
u 11:37

Direktno i indirektno stvaraju odbojnost Europe prema lijenim južnjacima i radišnim sjevernjacima, čime u opasnost dovode cijelu europsku zajednicu

Europa se bori za opstanak, razdire je financijske kriza zbog koje je mnogim zemljama eurozone potrebna pomoć, a čelni ljudi članica Europske unije nikako ne olakšavaju put oporavka. Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, šefica francuske ekstremne desnice Marine Le Pen, šef grčke ljevice Alexis Tsipras, mađarski premijer Viktor Orbán, bavarski ministar financija Markus Söder, šef finske nacionalističke stranke Timo Soini, šef nizozemske Stranke za slobodu Geert Wilders, tajnik CSU-a Alexander Dobrindt, član Europarlamenta i šef nezavisnih Velike Britanije Nigel Farage te šef Slobodarske stranke Austrije Heinz-Christian Strache najopasniji su političari Europe danas, smatra Spiegel.

Koliko je snažan njihov utjecaj i koliko se žele okoristiti teškim stanjem u Europi najbolje pokazuje sam Söder, čija je stranka sestrinska stranka konzervativne Kršćanske demokratske stranke, odnosno stranke kancelarke Angele Merkel.

Söder je u jednom od svojih istupa kojima pokušava prikupiti političke bodove kazao kako "Grčka mora biti primjer za druge" jer, tvrdi: "Svatko od nas u jednom trenutku mora napustiti svoju majku, i za Grčku je došlo to vrijeme!"

Baš kao i Söder, i njegovi kolege s liste najopasnijih uvelike pokušavaju pojednostaviti stanje u Europi i upravo time iz dana u dan pogoršavaju stanje na starom kontinentu. Direktno i indirektno potpirujući stereotipe stvaraju odbojnost Europe prema lijenim južnjacima i radišnim sjevernjacima, čime u opasnost dovode cijelu europsku zajednicu. Njihov je jedini cilj samo njihov probitak, odnosno žele osvojiti što veći broj glasova na uštrb Europe.

Ključne riječi

Komentara 15

DO
Dolinski
12:03 20.08.2012.

Možda neki od navedenih zaista ugrožavaju projekt EU, ali zato rade ZA dobrobit vlastitog naroda (dugoročno gledajući) - za to su uostalom i izabrani. A neki od navedenih rade samo za sebe (Berlusconi).

ST
stomiovotreba
12:13 20.08.2012.

Covjek je u pravu, lijene i bezobrazne Grke treba izbaciti. Nisu Nijemci ludi da financiraju njihovu zajebanciju.

LO
lojtra1
15:14 20.08.2012.

Današnja "europska unija" je poput jugoslavije - brak bez ljubavi! A tu sreće nema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije