Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tko su četvorica hrvatskih ribara koje progone Slovenci

S jedne, veće strane zaljeva nepoznati je političko-turistički aktivist napisao Piranski zaljev, a s druge, manje – Savudrijska vala.
14. veljače 2018. u 00:00 22 komentara 4735 prikaza

Na turističkoj ploči u Savudriji netko je crnim flomasterom povukao “novu” liniju razgraničenja u obližnjem zaljevu. Crta više ne dijeli zaljev napola između Hrvatske i Slovenije, već prolazi uz rub hrvatskog kopna, onako kako su odlučili arbitri u Haagu u procesu koji Hrvatska smatra kontaminiranim i nevažećim. S jedne, veće strane zaljeva nepoznati je političko-turistički aktivist napisao Piranski zaljev, a s druge, manje – Savudrijska vala.

Provokacija na koju ne treba obraćati pažnju? Očistiti ili postaviti novu ploču i gotovo. Možda. No način djelovanja blizak je načinu kako djeluje Slovenija prema Hrvatskoj. Jer kako inače objasniti nelogičnosti u postupanju slovenske policije prema hrvatskim ribarima i svima ostalima koji prelaze “arbitražnu” granicu, te selektivno (ne)provođenje zakona na koji se pozivaju, osim da je namjera provokacija, izazivanje nesigurnosti i incidenata.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Vučić se odbio ispričati. Posjet koji je podijelio Hrvatsku

>>Srbi oduševljeni osiguranjem, puška za dronove glavna atrakcija

>>Veliki dobavljači odbili Ramljakov plan nagodbe. Hoće li Vlada produljiti rok za dogovor?

>>Profesoru s PMF-a kolege uzeli 300 zmija i odnijeli ih u Zoološki vrt

>>Dalmatinci spaljuju 'krnju' s imenom i prezimenom, najčešće političare

>>Danas dar -  ljubavni horoskop

 | Autor :

Sezona skijanja
Sezona skijanja
Kada se putovanje pretvori u noćnu moru

A1 izdvaja za Vas

 • koraknaprijed:

  Vučić je tipični srpski "junak" ili bolje reci Vučić je Kraljević Marko 21 stoljeca. Došao je 20 km do Gline grada za kojeg je rekao da nikada neće biti Hrvatski ili ustaski,i nije imao muda da posjeti svoje sugrađane. Nisu ... prikaži još! njega zaustavili Hrvati ili ustase, nije imao hrabrosti da izidje pred svoje srbe kojim je lagao i huskao ih u rat pa ih ostavio na cjedilu.Pitam ja vas gdje je ti Vuciceva pobjeda i hrabrosti?

 • Avatar petarsaric1234
  petarsaric1234:

  Jedna velika predstava za javnost, bez veze. Samo je pomogla Vučiću da glumi da je pokazao dobru volju, ali eto problem je u RH.

 • Avatar Ivo Hrvatina
  Ivo Hrvatina:

  Stravićno je bolno i traumatićno za posebno domoljubne prave rvatine koji su se zaklinjali u svoju kraljicu Kolindu a ona je sada dovela vječnog neprijatelja a ustvari balkanskog brata po krvi, jeziku i kulturi u posjet, izljubila se sa njim ... prikaži još! i počela proces ponovnog bratstva i jedinstva i obnavljanja jugoslovenske ideje.