Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozadina priče

Tko je Tomislav Babić? Ovo su moguće teorije o misterioznim paketima

Mladić ostavlja misteriozne pakete
Foto: Facebook
04.04.2014.
u 13:50

Priča je zainteresirala mnoge, a najviše se spominje pet mogućih teorija o pozadini priče...

Nakon što se raširila priča o mladiću koji po Hrvatskoj ostavlja misteriozne pakete, samo je još više pitanja nego odgovora. Podsjetimo, djelatnica Knjižnica grada Zagreba podijelila je neobičan događaj na svom Facebook-profilu.

Navela je kako je u njihovu knjižnicu ušao mladić koji je njezinoj kolegici dao plastični etui te joj na engleskom rekao kako je to našao vani, nakon čega je izišao. Iako je sve to djelovalo sasvim uobičajeno, misterija je započela kada su vidjele da su u etuiju tri vizitke, popis za trgovinu i ključ. Na vizitki je navedeno ime Tomislav Babić, piše da je softverski inženjer te je priložena njegova e-mail adresa. Kada su na mail adresu poslale obavijest o pronađenim stvarima, dočekao ih je sljedeći odgovor:

"Halo

Hvala vam puno za vaš mejl. Cijenim vašu pomoć. Nažalost ja sam napustio grad.

Sadržaj tog nađenog novčanika i ključ nisu od značaja za meine. Vi možete to sve zadržati.

Pozdrav

Tomislav Babić"

Tijekom vremena otkrilo se da se tih dana potpuno jednak scenarij dogodio u nekoliko drugih knjižnica, a spominju se i zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište, kao i Muzej grada Splita. Također, na vizitkama se pojavljuju i druga imena, poput Ivan Kovačević, a domena e-mail adrese je ista, kao i sadržaj odgovora. Razlika je i u tome što je u nekim paketićima i novac, a iznos je uvijek isti – 53 kune.

Priča je zainteresirala mnoge, a najviše se spominju ove teorije:

1. Riječ je o nečijoj zabavi ili umjetničkom performansu

2. Eksperiment/istraživanje – koliko će ljudi prijaviti pronalazak, ima li razlike ako je u paketiću i novac

3. Reklama / priprema terena za reklamu

4. Internetski kriminal/ virus - hakiranje e-mail adresa radi moguće buduće zloupotrebe osobnih podataka

5. Igra ARG (alternate reality game) koja koristi stvarni svijet kao platformu za igranje, a priču koja se predstavlja putem transmedija može mijenjati svaki igrač, ovisno što odredi dizajner

>> Mladić ostavlja misteriozne pakete po Zagrebu

Komentara 2

T1
t111
13:56 04.04.2014.

mozda netko tko trazi posao?

DU
Deleted user
15:26 04.04.2014.

@ t111 u rvackoj? Zasigurno se salis!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije