Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u nedjeljnom večernjem

Otkrivamo tko je tajni Tuđmanov savjetnik koji je zadužio Hrvate

nasl
Foto: VL
28.02.2016.
u 00:00

Glas o tome da je umro Pat pronio se potom u uskom krugu Hrvata u SAD-u, svijetu i u Hrvatskoj koji su ga poznavali i znali nevjerojatnu priču o njemu

Prije tjedan dana, u Veteranskoj bolnici u Portlandu, u američkoj državi Washington, preminuo je, ne doživjevši ni 70 godina, James Patrick Mackley. Glas o tome da je umro Pat pronio se potom u uskom krugu Hrvata u SAD-u, svijetu i u Hrvatskoj koji su ga poznavali i znali nevjerojatnu priču o njemu. Tek kad je preminuo, ta je priča stigla i do hrvatske javnosti.

Pat Mackley je, naime, bio američki ratni heroj, novinar, savjetnik kongresnika, no početkom devedesetih, kad je Hrvatima bilo najgore, u nekoliko ratnih godina naučio je i istrenirao Hrvate kako da pobijede agresore iz Srbije i u medijskom ratu.

Ta je pobjeda, nakon što je svjetska bprepoznala da Hrvati nisu “ustaše”, nego borci za slobodu koji su izloženi agresiji velikosrpskih komunista i terorista, potom i dovela do međunarodnog priznanja Hrvatske.

Javnosti je, pa čak i dijelu ljudi koji su poznavali Pata i njegov rad u ratnoj Hrvatskoj, do sada bio potpuno nepoznat.

>>Cijelu priču pročitajte u nedjeljnom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U nedjeljnom broju donosimo i sljedeće teme:

>>Dijana Jurasić: U Vukovaru egzistencija najvažnija, a u Hrvatskoj ideologija?

>>Ipak nas neće lupiti po džepu, stanju u zemlji dovoljna je kazna

>>Muftija Aziz ef. Hasanović: Slučaj Hasanbegović nije izazvao raskol u islamskoj zajednici

Foto: VLm

Komentara 149

RI
Rizlman
20:23 27.02.2016.

Tuđman je svugdje imao svoje ljude. Čak i u Manolićevom uredu. Manolić i Mesić su sami piznali da su ušli u HDZ kako bi "Tuđmana držali pod kontrolom" a ne zato jer su bili državotvorno raspoloženi. A Tuđman je to sve znao. I zato je svakom od njih uvalio po jednog karamarka preko kojeg je on njih držao pod kontrolom. Tako je i saznao da 1994. godine spremaju puč protiv njega. Tuđman je uvijek bio dva poteza ispred svih, i nećemo na čelu države još tisuću godina imati velikana poput njega!

DU
Deleted user
20:05 27.02.2016.

potrebno je ..vise ovakvih ..clanaka i istina o ljudima iz druga esalona....a ne o udbasima i teroristima..

LO
lokun
20:51 27.02.2016.

Tako je najvece neprijatelje Hrvatske prepoznao je i neke je drzao za stolom pored sebe. Sad tek vidimo njegovu veličinu tko je bio sve oko njega i s kim je Hrvatsku stvorio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije