Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Tko je šef SOA-e Dragan Lozančić?

naslovnica
Foto: VL
28.01.2016.
u 00:00

Budući da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatražila Lozančićevu smjenu, premijerov potpis očito neće nedostajati.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović nakon povratka sa službenog puta u Poljsku sazvat će sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost u povodu smjene ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića.

Premijer Tihomir Orešković te dvojica potpredsjednika – Tomislav Karamarko i Božo Petrov – održali su jučer uži kabinet vlade na kojem su također raspravili i podijelili sve informacije o najavljenoj Lozančićevoj smjeni. Izvor iz Banskih dvora kaže da je premijer Orešković upućen u sve i da se stječe dojam da je u toj priči vrlo odlučan. Prevedeno, budući da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatražila Lozančićevu smjenu, premijerov potpis očito neće nedostajati. Iz istog se izvora doznaje da će razrješenje šefa SOA-e biti vrlo brzo, a u pripremi je i zamjena.

Lozančiću se predbacuje da nije odmah obavijestio predsjednicu da je “uletjela” u mjere prisluškivanja koje su provođene nad Zdravkom Mamićem te je tako ona tjednima bila izložena prisluškivanju kad god je komunicirala s Mamićem. Na Pantovčaku tvrde da je Lozančić odgovoran i zato što su navodno transkripti tih razgovora predsjednice završili i u rukama Zorana Milanovića.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Za borbu protiv korupcije ključno je osigurati rad neovisnih tijela vlasti

>>Treći kandidat: I Zrinka Starešinić želi biti šefica SDP-a

>>Mirjana Rakić: Četničku kapu koju su mi darovali odnijet ću u muzej

>>Od Baltika do Jadrana reducira se liberalna demokracija

Foto: VLm

Komentara 82

BE
berogrga
20:45 27.01.2016.

Jesu li Milanovićevog brata prisluškivali? Taj Milanovićev brat se udomaćio u preznoj koliko puta je tamo odlazio, a tvrtke za koje lobira su u dobrim odnosima sa južnoamerikancima koji vole prodavati proizvode kojima se bavi američka DEA.

BR
brojevi
21:04 27.01.2016.

Čudno kako taj *špijunski* skandal nije popraćen večom medijskom pažnjom? Ah da, skoro zaboravih da je u pitanju ex-klaun Milanović i njegov namjesnik iz SOA-inog polusvijeta, filokomunist, drug Lozančić! Betmen i Robin u mitološkoj borbi protiv Predsjednice i vlastitih građana. Koje sramote!

DU
Deleted user
20:35 27.01.2016.

Milanoviću ovo je izgleda ipak obavještajno nadzemlje a ne podzemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije