Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tko je Sanela Majdandžić

29.04.2008.
u 16:32

"Damica" koja je fotografirala stradalu ženu u jutarnjim satima u zagrebačkoj Savskoj ulici jest Sanela Majdandžić, novinarka portala Večernji.hr, koja je krenula tog prijepodneva na komemoraciju prvog predsjednika SDP-a.

Iza sebe ima deset godina novinarskog staža odrađenog u mnogim redakcijama, primjerice u Glasu Slavonije, Novom Listu, na Vijestima dana CCN-a, pa i u Jutarnjem listu.

Kako ne robuje protokolu, vidjevši prometnu nesreću stala je i snimila nesreću mobitelom, a zatim je te iste fotografije poslala kolegama u redakciji.

Savršen izraz mirnoće jest posljedica mnoštva već viđenih stravičnih prizora kojima je u svom desetogodišnjem radnom iskustvu svjedočila.

Od 1997. godine s pukovnikom Ivanom Grujićem obilazila je masovne grobnice istočne Hrvatske te svjedočila iskapanju hrvatskih žrtava, među kojima su i prečesto bila djeca.

Bila sam u Ćelijama, u Tovarniku, Aljmašu, na masovnim grobnicama u okolici Vukovara, na Ovčari. U Osijeku sam 1995. godine svjedočila granatiranju kada mi je pred vlastitim očima raznesena nepoznata djevojka.

Kao dijete prošla sam granatiranja po istočnoj Slavoniji, kraj mene su stradavali prijatelji, a raznesene glave su bile moja svakodnevica tih dana.

A ako sam odjevena kao "damica", hvala na prosudbi, no to je određeni poslovni dress code koji poštujem. I ne zamjerite na tomu.

(sm)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije