Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA: SKRIVA SE U BIH?

Tko je Mirnesa S. koja je u Njemačkoj ukrala milijun eura? 'Voljela je luksuz, ali si ga nije mogla priuštiti'

Foto: Polizei Stuttgart
1/6
04.01.2023.
u 09:20

Bild piše kako je Mirnesa živjela u stanu koji se nalazio na trećem katu u neupadljivoj stambenoj zgradi u Cannstattu, udaljen samo 250 metara od glavnog ulaza u Državni ured kriminalističke policije. Njezin stan danas je prazan, a policija je promijenila bravu

Tvrtka za prijevoz novca iz Stuttgarta koju je nedavno opljačkala Bosanka Mirnesa S. ponovno se našla na meti lopova. Tvrtku je ovoga puta opljačkao 27-godišnji zaposlenik koji je ukrao 135.000 eura u gotovini u noći s petka na subotu, odnosno na Badnjak 24. prosinca. Muškarac je u međuvremenu uhićen, objavila je njemačka policija. 

Međutim, i dalje traje potraga za 42-godišnjom Mirnesom S. iz Busovače, koja je 14. listopada prošle godine iz tvrtke u kojoj je radila ukrala više od milijun eura. Glasnogovornica njemačke policije Ilona Bon otkrila je neke nove detalje o samoj istrazi te objasnila kako je policija za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana zaprimila više od 150 prijava koje upućuju na to da je Mirnesa najvjerojatnije pobjegla u Bosnu i Hercegovinu.

Bild piše kako je Mirnesa živjela u stanu koji se nalazio na trećem katu u neupadljivoj stambenoj zgradi u Cannstattu, udaljen samo 250 metara od glavnog ulaza u Državni ured kriminalističke policije. Njezin stan danas je prazan, a policija je promijenila bravu. 

- Brava je zamijenjena, ključevi su kod policije! - rukom je napisana poruka na vratima stana. Mirnesa se u ovaj stan uselila u ljeto 2021. godine, a njena susjeda je novinarima kazala da joj se predstavila kao direktorica podružnice tvrtke.

- Ponekad sam je viđala kako šeta sa svojim zgodnim partnerom i psom - ispričala je prodavačica iz obližnje pekarnice. 

Njezin prijatelj Muhamed-Mujo O.na TikToku je objavio nekoliko videa. 

@muhamedmujoomanovic

 

♬ Originalton - Muhamed-Mujo Omanovi

 

Priča se i da je Mirnesa voljela luksuz, ali si ga nije mogla priuštiti.  Za brendirane proizvode poput Rolexa, koje je voljela pokazivati na fotografijama na Instagramu, njezini prijatelji su kazali da su kopije.

Bivši kolega iz tvrtke koju je opljačkala, Ivan Angelov, rekao je kako je prvo bio šokiran, ali se sjetio da je Mirnesa često govorila da više ne želi raditi nego se želi provoditi. piše njemački RTL. Dodao je kako je bila u stanju sve učiniti za muškarca kojeg voli te da pljačku vjerojatno nije sama organizirala. 

Policija i dalje ističe kako je raspisana nagrada za informaciju koja bi ih mogla dovesti do kradljivice. 

- Nagrada iznosi 37.500 eura i još je na snazi. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenici da se jave kriminalističkoj policiji - priopćili su iz stuttgartske policije.

VIDEO Istražili smo koje kovanice kune najviše vrijede na tržištu. Jedna se prodaje za 130 eura, imate li je doma?

Komentara 4

Avatar Idler
Idler
09:55 04.01.2023.

Bradonja sa snimke jel il iz Banja Luke il sa Pala ?!

Avatar messerschmittt
messerschmittt
10:44 04.01.2023.

ta je već na romaniji, tamo je treba tražiti

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
10:19 04.01.2023.

Tko je Mirnesa S. koja je u Njemačkoj ukrala milijun eura? 'Voljela je luksuz, osuđene haške robijaše i balkanske lijepe mafijaše, ali si njih nije mogla priuštiti'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije