Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Tko je Ivan Rude i koga će predstavljati u kandidaturi za predsjednika?

naslovnica
Foto: VL
1/3
19.10.2014.
u 00:17

Šibenski odvjetnik i ugledni stečajni upravitelj postao je junak radnika koji ga mole da uđe u utrku za Pantovčak

Inicijativa da se kandidira za predsjednika države nije nešto što je htio. Zaista mu je došla kao s Marsa. Ali je došla. Cijeli tjedan 67-godišnji šibenski odvjetnik, poznati stečajni upravitelj i miljenik radnika, čije je tvrtke spašavao od propasti i koji ga doslovce mole da uđe u utrku za Pantovčak, nije imao mira. Ideja je na kraju dobila na dodatnoj ozbiljnosti kada su se radnicima u potpori Rudi priključili i član Akademije tehničkih znanosti Ivan Miloš, stručnjak za telekomunikacije Đuro Lubura, zviždač Srećko Sladoljev, sindikalist Ozren Matijašević...

:: Što ste odlučili?

Nakon svih algoritama u glavi, odlučio sam prihvatiti kandidaturu. I to je sada amen.

:: Velika je to čast i odgovornost? Zašto ste pristali?

Upravo obrnuto od toga što ste vi kazali. Ako vam je motiv čast i slast, to je onda čisti ego, potencijalna pohlepa ili ambicija. Odgovornost je važna. Ako nešto radite, radite to odgovorno i korektno i nećete zalutati. Prevedeno, to vam znači da poštujete ljude s kojima radite, da se stavite u njihovu poziciju, vidite što je problem i pravi put tada ćete sigurno naći. Ako ste kapetan broda, morate štititi putnike broda. Kad štitite putnike, štitite i brod. To je tako u mom poslu.

:: Kad vas sami radnici žele na Pantovčaku, očito ste bili dobar kapetan?

Što sam ja to pametno napravio u Autotransportu i Nauti Lamjani. Ništa. Dao sam im ono što im pripada. Ljudi rade i dobivaju za to novac. Ako ljudima ne date život, pa što biste im dali. Ništa. Ja bih svim tim pametnim menadžerima dao u zadatak da naprave rekonstrukciju, ali s istim brojem ljudi. Lako je stvarati sebi bonus na račun toga što si potjerao 100 ljudi. Slažem se, ali ćeš onda i ti pet godina biti bez posla. Pa se snađi kad te djeca budu tražila tenisice, a novca nema. Probaj, dečko.

>>Cijeli intervju s Ivanom Rude pročitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista

>>Radnici: Rudu za predsjednika!

Foto: VLm

Komentara 14

Avatar slaven0
slaven0
12:14 20.11.2014.

Iz Naute Lamjane je dobio nogu zbog muljanja, a to brodogradiliste je najbolji primjer svega onog sto nevalja sa Hrvatskom i Hrvatima. Unistili visegodisnje unosne ugovore sa medjunarodnom kompanijom zbog lopovluka i nakon toga sindikalnim blokadama, gluposcu lokalnog stanovnistva/radnika i politickim nepotizmom pri izboru managementa unistili do kraja brodogradiliste. Vjerojatno za neciju korist - da bi se sve sravnilo(a za drugo i nije) i napravilo turisticko naselje....

SA
santos008
09:03 19.10.2014.

''Castan covjek''.nece se ni kandidirati ako zna da osim obitelji nema vise tko za njega glasovati ,taki sluze samo Josipovicu radi rasipanja glasova na desnici,tako su dobili izbore i Mesic[2 puta i Josipovic.Ovakvih ovaca ko nas ,necete naci ni na Kupreskom polju.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
23:12 18.10.2014.

Covjek je na strani malih i kolko sam vidio covjek bez mrlje treba samo dat mu sansu gledam zadnje izjave kandidata i izbor je bila kolinda al sad definitivno znam kome ide moj glas takav covjek treba vecini u rh konacno obican covjek kandidat i malo nade na obzoru mislim da ce napravit iznenađenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije