Naslovnica Vijesti Crna kronika

Tko je huligan iz NSK: S prijateljima salutirao s desnicom u zraku

Policija još traga za skupinom huligana koja je pretukla vlasnicu kafića Dalmatinka. Dio huligana iz NSK završio je u pritvoru
03. studenoga 2018. u 07:34 45 komentara 10807 prikaza
Napadi ispred NSB-a
Foto: srednja.hr

U vitrini iza njega pregršt je pehara sa sportskih natjecanja, na zeleno obojenom zidu visi uokvireni grb nogometnog kluba zajedno s još nekoliko fotografija, spomenica i drugih pisanih priznanja. U kutu se nalazi stariji “kockasti” televizor na čijem je ekranu upaljen teletekst na kojem se vrte rezultati utakmica, a on, Mihovil S. (21) okružen je s još desetak svojih vršnjaka od kojih polovica ponosno diže desnu ruku visoko u zrak imitirajući zloglasni nacistički pozdrav.

Zagreb: Vandali u Paromlinskoj ulici demolirali lokal Dalmatinka kraj NSK NAPAD U PAROMLINSKOJ Vlasnica kafića koju su pretukli huligani: 'Dalmatinku' ne zatvaram iako su me pokrali i pretukli

Isto tako diže je i on, baš kao što je prije desetak dana u predvečerje dizao šake i teleskopske palice po predvorju NSK i uskim ulicama zagrebačkog Vrbika, usput zajedno s ostatkom maskirane bande tjerajući strah u kosti tamošnjim stanovnicima i slučajnim prolaznicima. U društvu tog 21-godišnjaka bili su još i Matija P. (27), Domagoj B. (24), Tin G. (20) i Janko P. (25), a svi su redom privedeni osam dana nakon izazivanja nereda. Koja je točno njihova uloga bila u cijelom tom metežu, i dalje se pokušava razjasniti, a s obzirom na to da je u njemu sudjelovalo još minimalno četvero ljudi, može se reći da je policija tek na pola puta u slaganju tog mozaika.

Prema do sada dostupnim informacijama, čini se da petorica privedenih nisu bila među onima koji su gotovo nasmrt pretukli vlasnicu (65) kafića Dalmatinka, a navodno su u istom kafiću čak i okretali runde prije nego što su neredi krenuli. Prema fotografijama s njihovih profila na društvenim mrežama čini se da su svi zagriženi BBB-ovci i navijači Dinama, a navodno se u tome krije i pozadina sukoba jer su, prema onome što su kazali policajcima, nakon “cuganja u Dalmatinki” išli pretući Dinu K. (29) koji se nalazio u predvorju NSK misleći da se radi o članu Torcide.

Neredi ispred NSB-a Krim-istraživanje Pet osoba uhićeno zbog huliganskog okršaja kod NSK

Bilo kako bilo, nakon što je petorka uhićena, dovedeni su pred suca istrage na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je trojici od njih – Matiji P., Mihovilu S. i Domagoju B. – određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Tin G. i Janko P. pušteni su kako bi se branili sa slobode. Svi oni, iako redovito posjećuju utakmice i žive životom koji nameću pravila navijačke supkulture, nisu imali previše okršaja sa zakonom, a izuzetak je Matija P. koji je prije četiri godine bio svjedokom pucnjave između dvije frakcije BBB-a, tzv. mamićevaca i antimamićevaca. 

Napadi ispred NSB-a Što se dogodilo Zagrebačka policija objavila nove detalje o huliganskom okršaju kod NSK
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Zagorec101:

  Treba pripremiti jedan dobar pendrek parti. Da im se malo misli poslože.

 • Avatar Oberstleutnant
  Oberstleutnant:

  Kada cemo vidjeti hipstere iz redakcije VL i 24casa kako salutiraju visoko podignutom "pesnicom" ??

 • bluesbob:

  Izbatinati i na Velebit u pošumljavanje uz jedan obrok dnevno.