Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza
Povratak na članak

Tko i zašto odjednom želi oblatiti guvernera Vujčića?

Komentari 7

MA
mario27
08:28 08.04.2014.

Ovo već postaje kolumna o zaštiti imena i djela gosp. Vujčića. Nije, naravno, riječ o populizmu već o tome da o guverneru govore njegova djela. Plaća veća od predsjednika i premijera, putni troškovi od 35 000 kuna mjesečno, HNB plaća troškove pauk službe (???) a on na čelu HNB nije regulator bankarskog tržišta već sluga bankarskih interesa na štetu poduzeća, države i građana.

VL
SS
sseka
08:48 08.04.2014.

ni ovaj guverner HNB kao ni njegov prethodnik ne rade dobro posao koji im je povjeren. jer da ga rade, RH bi bila država blagostanja, sa stabilnim izvoznim gospodarstvom i dugoročnom perspektivom za sve građane, pogotovo za mlade ljude. sramotno je da guverner puni svoje džepove našom lovom dok su mnogi građani blokirani od strane banaka ili jedva ili nikako ne mogu spojiti kraj s krajem. to je samo pokazatelj izostanka socijalne inteligencije. pohlepa, bahatost, egoizam i samodopadnost - umjesto profesionalnosti, poduzetnosti, inovativnosti i efikasnosti. već viđeno!

VL
BA
ban1903
11:01 08.04.2014.

Ovakvo novinarsko podilaženje nisam odavno vidio, još od vremena Rohatinskoga sredinom prošloga desetljeća, Kamo sreće da su novinari imali opravdanih razloga za to, ali nažalost nisu, te se loša povijest ponavlja. Vrijeme će pokazati da sam u pravu… HNB cijeloo vrijeme vodi slugansku politiku prema stranim bankama, te od pokojnog profesora dr. Pere Jurkovića mi nemamo pravog guvernera. Jer da je drugačije, ne bi bankama bilo sve dozvoljeno od desetostrukog osiguranja (hipoteke, zadužnice, mjenice, jamci, sudužnici, police osiguranja, devizna klauzula, promjenjiva kamata, ... pa čak u zadnje vrijeme i mogućnost konvertiranja kredita u kunama u EUR-o ukoliko to za banku bude povoljnije). Usudio bih se reći da banke, za razliku od poduzetnika skoro nemaju nikakav rizik, te imaju osiguranu dobit, tako da su te banke u zadnjih 12-13 godina imale dobit oko 100 milijardi kuna (a sve su plaćene samo 6 milijardi kuna, a u sanaciju istih je uloženo 78 milijardi kuna). Postoji li igdje takav biznis da se uložena sredstva oplode svaku godinu dana, pa i prije… Toliku dobit odnosno ekspresni povrat uloženih sredstava mogu najviše zahvaliti našim sluganskim guvernerima (najviše Rohatinskom) i HR vladi…Oni su radili za dobrobit banaka, a protiv dobrobiti vlastitog naroda…. Cijeniti ću guvernera koji će zabraniti deviznu klauzulu, uvesti fiksnu kamatu za cijelo razdoblje kreditiranja, ukinuti stotine različitih izmišljenih naknada,… Cijeniti ću guvernera koji će prepoloviti skupi HNB aparat i vratiti broj zaposlenih s 600 na 300 itd…. prepoloviti broj viceguvernera i šefova… Cijeniti ću onoga guvernera koji će ukinuti razne ogromne privilegije, od dobivanja povoljnih kredita do peglanja kartica rukovodećeg kadra… Hrvatska kola su krenula nizbrdo, otkad nema hrvatske lisnice u hrvatskom džepu (banci)…

VL
GU
guc
08:37 08.04.2014.

Stvarno smo mi neki cudan svijet.Prihvacam i znam da je g.Vujcic strucnjak.Tu dileme nema.Medutim njega nitko ne napada on napada i samara sam sebe odredujuci si btako ogromne prihode i u bezparici u kakvoj jesmo.Pa dobro da je on sam.Medutimm onaj koji stoji na vratima te Narodne banke im a11 000 kuna a administracija u prosjeku oko 13 000.E pa to ne valja kada moj susjed Pero ima mirovinu od 2 300 kuna a blagajnica u susjednom veloikom ducanu 3 4oo kuna i -oboje s kao bajage sretni sto zive u slobodi.Ali njihova sloboda nije bas jednaka slobodi navedenog guvernera i uz njega zaposlenim.

VL
Avatar jutarnj list
jutarnj list
09:44 08.04.2014.

Čemu služe ti guverneri!!To je prestrašno zašto mi njih plačamo!!

VL
CH
chupakabra
18:52 08.04.2014.

Pa ovo pozerstvo novinara i hnb-a je prestrašno. Ako zaista želite pozirati obucite odijela u kojima na trgu burze ne igrate nogomet i odite na špicu i pozirajte uzdignuta nosa i nedorečenim i mutnim izjavama glumite stručnjake ali znajte daa ste svom plateźno sposobnom narodu napravili i radite ogromnu štetu. Tragedija.

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:50 08.04.2014.

Dajte mi recite ako iko zna, dali je ovaj stranački uhljeb ikad u svom životu zaposlio i jednog čovjeka, dao mu zasluženu plaču i uredno platio staž i socijalno...ako nije a svi znamo da nije, dali je on kompetentan kadardar za funkciju koju obnaša i debelo materijalno koristi..................šta se tiče imiđa, stajling, i ove pametne đozle čovjek bi reko ovako od oka da je stvarno možda neki pametan čovjek a ono na kraju balade tzv guverner ne zna ni tablicu množenja napamet....sramota....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.