Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međunarodni dan žena
Povratak na članak

Tko da se bori za prava žena dok one rade ‘dvije’ smjene?

Žene su obrazovanije u Hrvatskoj, među njima je više doktora znanosti, a ipak su u prosjeku slabije plaćene i još ih je malo u politici i biznisu

Komentari 4

RI
ribar110
11:24 08.03.2016.

A kad rade tri smjene kao moje kolegice?

VL
DU
Deleted user
11:42 08.03.2016.

Evo par tvrdnji za razmišljanje i diskusiju: 1. Žena je ženi vuk 2. Majke odgajaju sinove tako da ništa ne rade kod kuće 3. žene emotivno teže podnose probleme na poslu i sklonije su sebe okrivljivati za neuspjeh 4. kod nas čim saznaju za trudnoću mahom odlaze na "komplikacije" i nema ih na poslu 2 godine, a za to vrijeme netko drugi napreduje 5. puno mladih djevojaka misle da će svoju lijenost u školovanju riješiti udajom 6. pametna žena koristi za uspjeh svoje ženske komparativne prednosti,a to su predantnost, odgovornost, rječitost....a glu.pa pokušava dokazati muškarcima da ima veća mu.da od njih.....I na kraju sretan vam Dan žena!

VL
DU
Deleted user
13:38 08.03.2016.

Vučemo se za drugim europskim državama sa 30 god. zaostatka i nikako se korak približit njihovom standardu.I onda dođe naš čovik nakon niza godina rada u Njemačkoj,otvori tvornicu i umjesto da bude primjer drugima i pokaže kako se to uu civiliziranom svijetu odnose prema radnicama onosno ženama,on provodi zaostale balkanske metode.

VL
DU
Deleted user
11:47 08.03.2016.

A one koje rade 4 smjene u Boxmarku,svaki praznik i blagdan?Na Uskrs i Božić moraju doć šivat navlake za aute.Liti rade u neljudskim uvjetima na temperaturi koja se u pogonu penje i do 60'C oko strojeva,a hitna min. desetak puta dolazi i odvozi žene koje padaju u nesvjest.Država i zakoni im to zlostavljanje omogućavaju godinama.A to je samo kap u moru nepravde prema ženama.Ili šjor Todorić koji tjera djelatnice u trafikama za sitnu lovu raditi nekoliko poslova?Samo fali da peru aute i minjaju gume.Zakoni kod nas dopuštaju maltretiranje radnika,mobing je 'normalna' pojava i kome ne odgovara leti s posla.U 21. stoljeću žene moraju skrivati da su trudne jer se boje otkaza.A svaki novi ministar pogoršava stanje svojim glupastim programima koji sve pogoršavaju.Još smo uvik 30 god. u zaostatku u odnosu na druge države.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.