Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
piše demograf Tado Jurić

Stižu stranci i bogati umirovljenici: Hrvatska ovo ne pamti, na pomolu novi sukob u društvu

18.07.2022.
u 16:14

Od 10 nekretnina prodanih u Zagrebu i na obali u protekle dvije godine sedam su kupili stranci. Kontinentalna Hrvatska sve će više pustjeti, a svaki drugi Hrvat živjet će u metropoli

Komentara 59

KO
koraknaprijed
16:29 18.07.2022.

Druge zemlje kao Portugal i Španjolska daju povlastice i dobrodošlice stranim umirovljenicima,našim " strucnjacima" oni smetaju,ha,ha,koja saka jada.

SZ
SZ123
17:27 18.07.2022.

Apropo penzionera stranaca....pa to su najbolji useljenici. Imaju para, zele putovati, ne divljaju, zele domace proizvode jer im je puna kapa plasticnih paradajza doma, a na kraju trebaju I full zdravstvenu skrb koju su voljni i mogu je platiti... daklele Di je problem? Razviti ce poljoprivredu, turizam i zdravstvo, donijeti ce pare iz svoje zemlje i nece raditi nikakav nered. ... Ne razumijem kriticare stranih penzica.

Avatar horuk
horuk
16:57 18.07.2022.

Nama trebaju povratnici iz 1-, 2-, 3- generacije nasih iseljenika jer su to uglavnom obrazovani ljudi koji poznaju svijet i znaju cijeniti dobre strane Hrvatske uz to su veliki domoljubi. Uz to svakako inozemni umirovljenici trebaju biti jako dobrodosli. Oni koji nama dolaze su relativno imucni i oni ce ostaviti dosta novca u HR, na kraju tko nam dodje u 70toj taj nam nista nece uzeti i odnjeti. Njihove nekretnine ostaju iducim generacijama umirovljenika koji ce tu nakon toga zivjeti i trositi. Odlican biznis za HR. Ali za biznis moras imati osjecaj i biti sposoban a ne biti balkanac koji je nesposoban ali iz neznanja i zavisti sve ismijava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?