Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prebacivanje odgovornosti
Povratak na članak

Tko će potpisati ugovor koji HEP-u donosi gubitak?

Da bi se zadržala ista cijena plina kao i lani od 29,5 lipa po kilovatsatu Plinacro i lokalne plinare morale su nadoknaditi razliku odnosno 45 milijuna kuna.

Komentari 8

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:20 22.03.2017.

Pljačka nemilice traje, dokad, ne zna se.

VL
Avatar Darko zg
Darko zg
23:46 21.03.2017.

ma kako po kilovat satu,meni promjenili u ponedeljak sat i opet na njemu očitava SM3(standarti metar kubični).opet neka prevara

VL
LI
lipa75
06:45 22.03.2017.

Pozadina priče je puno dublja. Sanader je prodao MOL-u plinski biznis, ali samo onog plina koji dolazi s hrvatskih polja i koji je najjeftiniji. To je oko 2/3 naših potreba. 1/3 plina koji nam nedostaje je uvozni plin koji je skuplji u nabavi, nego što ga prodajemo krajnjim kupcima. Na toj 1/3 je gubitak. Ovo Sanaderova odluka se držala pod tepihom, ali kad tad je morala isplivati na površinu. Razdvajanjem plinskog biznisa na navedena dva dijela je učinjena šteta koju će plaćati generacije i generacije naših potomaka. Mi ustvari to nismo prodali Mađarima, ne možemo reći niti da smo poklonili (kada nešto pokloniš to više nemaš, ali ti više nije trošak), mi smo u tom poslu u debelom minusu. To što je Sanader "prodao" dio plinskog biznisa Mađarima je kao da nekome prodamo automobil, a obvežemo se da ćemo ga točiti i održavati. Kratkoročno smo dobili novac, međutim troškovi kroz nekoliko godina će biti veći od prvobitne zarade. Žalosno je što samo na papiru živimo u demokraciji, a surova stvarnost je sasvim drugačija. Direktori prilikom navedene Sanaderove odluke su samo pognuli glave i čuvali svoje fotelje. Nisu smjeli ni pisnuti.

VL
ZA
zakrapina
00:15 22.03.2017.

HEP je bio 1,9 milijardi kn u plusu 2016. , zar se ne mogu odreći malo tog ogromnog profita i ostvariti dobit od nekoliko stotina milijuna kn?

VL
MA
macor
23:26 21.03.2017.

Tko ce potpisati? Znam da Pernar nece. Al ce biti i za to kriv.

VL
DU
Deleted user
03:19 22.03.2017.

Citam maloprije kako je Rusija na sebe preuzela sav dug Sovjetskog saveza pri raspadu i sad ce uskoro uplatit zadnju ratu tog duga od 125 milijuna dolara......Taj kredit je odobrila bivsa Juga i tih 125 milijuna ide BiH......Zar ne bi sve rebublike bivse Juge dobit dio kolaca od te odplate kredita ili??? Mada nema veze sa ovim clankom al eto nekako mi zanimljiva vijest.......

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.