Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tko će naslijediti Zlatar Violić? Najviše se spominje ime Tamare Perišić

Maleni problem mogao bi biti to što Perišić nije članica HNS-a, ali ne i nepremostivi jer je u ministarstvo ušla u kvoti HNS-a
24. ožujka 2015. u 18:30 15 komentara 2774 prikaza
Andrea i Tamara
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Premijer Zoran Milanović, sukladno običaju, očekuje pismenu obavijest o ostavci od ministrice kulture Andreje Zlatar Violić. Odluka o smjeni ministrice kulture je definitivna, a pismena ostavka trebala bi se naći na stolu premijera Zorana Milanovića već sutra ujutro.

Na sutrašnjem sastanku užeg kabineta Vlade očekuje se da će prva potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić kolegama u Vladi predložiti novog ministra, odnosno ministricu kulture. Danas se najviše spominjalo ime Tamare Perišić, sadašnje pomoćnice ministrice kulture. Maleni problem mogao bi biti to što Perišić nije članica HNS-a, ali ne i nepremostivi jer je u ministarstvo ušla u kvoti HNS-a. Uostalom, očito je dobro povezana s HNS-om jer je, između ostalog, lani u rujnu sudjelovala na seminaru Političke akademije za HNS-ove župane, gradonačelnike, načelnike i šefove lokalnih stranačkih organizacija.

Našu informacija dužnosnici HNS-a zasad nisu ni potvrdili ni demantirali. A još uvijek čekamo da nam se i Tamara Perišić javi na poruke koje smo ostavili u Ministarstvu kulture ili na poruku koju smo joj poslali na njezin službeni e-mail.

Kako doznajemo, u igri za nasljednika Andreje Zlatar Violić više nije zamjenik Berislav Šipuš jer se u HNS-u i u Vladi boje kako se danas-sutra ne bi otkrilo da je i Šipuš mimo pravila koristio službenu kreditnu poslovnu karticu, jer je kao zamjenik ministrice imao pravo koristiti karticu ministarstva.

>> Što ostaje iza ministrice: Bez ijednog strateškog zakona, brljala i s kadrovima

>> Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić prisiljena na ostavku

Kik
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super akcije!

A1 izdvaja za Vas

 • pavo:

  Bolje bi bilo kad bi dosadašnja ostala. Ovako će ostati sve isto, protu hrvatsko, samo će porezni obveznici trebati financirati još jednu veliku plaću, a kasnije i još jednu saborsku mirovinu.

 • Avatar Karl_Habsburg
  Karl_Habsburg:

  Znaci, ako nije u HNS-u to je problem? Strucnost veze nema?

 • Avatar Karl_Habsburg
  Karl_Habsburg:

  " Vladi boje kako se danas-sutra ne bi otkrilo da je i Šipuš mimo pravila koristio službenu kreditnu poslovnu karticu, pošto je kao zamjenik ministrice imao pravo koristiti karticu ministarstva" - jeli to ozbiljno? Onda ode cijela vlada u Remetinec, ili na otok.