Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena

Tko će građanima vratiti 150.000 kn za naljepnice za tehnički?!

vozilo
Arhiva VL
16.04.2010.
u 09:13

Odlučilo je to Ministarstvo unutarnjih poslova nakon što su priznali pogrešku stavljanja naljepnica na vanjski dio stakla, gdje su one redovito bile oštećene ili se gubile, osobito u zimskim mjesecima.

MUP je priznao pogrešku i izmijenio odredbu po kojoj se naljepnice o roku valjanosti tehničkog pregleda vozila postavljajaju na vanjsku stranu vjetrobranskog stakla, već ponovno na unutarnju, kako je to bilo do 1. lipnja prošle godine.

“Odredba se pokazala nepraktičnom jer naljepnica često ne može izdržati atmosferske neprilike, snijeg, led. Početak je primjene nove odredbe 1. srpnja ove godine ili prije ako se potroše ranije izrađene naljepnice – kažu u policiji.

U 9 mjeseci policija je prijavila 500 vozača zbog tog prekršaja, a kazna je 300 kuna. U slučaju oštećene naljepnice policija će do 1. srpnja upozoravati vozače, a ako naljepnice nema, naplaćivat će se kazne. U CVH-u ne znaju koliko je vozača još kupilo zamjensku naljepnicu po cijeni od 8,47 kuna.

Komentara 9

RU
RupertMelkus
11:00 16.04.2010.

Da mi je znati koja se budala sjetila tu bespotrebnu naljepnicu staviti na vjetrobran.

BR
branitelj
21:00 16.04.2010.

kad sve zbrojiš ovu državu vode totalni kreteni

KV
kvakva
09:34 19.04.2010.

Srž naljepnica: Ministarstvo unutarnjih poslova naljepnicu prodaje za 8,5 kn, a cijena naljepnice manja je od 0,5 kn, dakle Ministarstvo naljepnicom pljačka Hrvatice i Hrvate. Naljepnica je pravno besmislena, njena je jedina svrha pljačka građana. U sloveniji je Pahorova vlada takvu naljepnicu ukinula kao prvu mjesru po stupanju na vlast. I tamo je svrha naljepnice bila - pljačka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije