Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Tko će govoriti o svom zdravlju? Predsjednički kandidati o objavi zdravstvenog kartona

Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović i Miroslav Škoro
Foto: Armin Durgut/Davor Javorović/Duško Jaramaz/PIXSELL
04.09.2019.
u 20:06

10.000 potpisa birača potrebno je skupiti i dobiti potvrdu DIP-a da bi se formalno postalo predsjednički kandidat. Prijedloge DIP mora dobiti najkasnije 12 dana od dana raspisivanja izbora

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u neslužbenom dijelu izborne kampanje odlučio je preuzeti inicijativu. Osim što je prvi izišao s konkretnim programom, ali i kontroverznom te opasnom idejom, koja nije dio predsjedničkih ovlasti, da je spreman zabranjivati političke stranke (SDSS), jučer je objavio i informacije o svom zdravstvenom stanju te pozvao i ostale predsjedničke kandidate da to učine. Škoro nije objavio iscrpan zdravstveni karton, nego potpisanu izjavu dvojice liječnika – nefrologa primarijusa Dinka Škegre te kardiologa doc. Tomislava Letilovića koji navode kako kontrolni pregledi godinu dana nakon aortokoronarnog premoštenja, kojem je Škoro bio podvrgnut, pokazuju potpunu uspješnost terapijskog postupka.

Odgovoran čovjek

“Klinička slika je stabilna, nema simptoma, dobro su regulirane vrijednosti tlaka, uz uredne laboratorijske nalaze. Kontrolna kardiološka obrada i učinjeni testovi pokazuju uredan nalaz i pri maksimalnom fizičkom opterećenju”, navode dvojica liječnika. Iz objave na Facebooku razabire se da je Škoro o svom postoperativnom oporavku, a ugradnju srčanih premosnica imao je prije točno godinu dana, izvijestio jer je htio uvjeriti javnost kako nije bolestan predsjednički kandidat, što su, kako je napisao, njegovi politički suparnici htjeli nametnuti.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme: 

- U Međimurju nijedan azilant, u tolerantnoj Istri i Rijeci samo 15!?

- Paradoks: manje đaka, a traže se čak 202 učitelja, 

- Izgubi li na sudu, Maras će morati platiti 86 tisuća kuna iz svog džepa

- Život na Marsu u dubini špilje u Španjolskoj

Ključne riječi

Komentara 3

BA
barbaizamerike
02:40 05.09.2019.

Sve kandidate na ljekarski pregled ne kod priatelja lijecnika nego recimo u neku neutralnu kliniku i porezne prijave zadnjih 5 godina i strane bankovne racune i sve nekretnine u domovini i svijetu za kandidate i njihove bracne parove onda mojj prijatelj haker stupa na scenu sa podacima koje ima a milanovic moze prijaviti i tanke snite kruha

RI
rimac444
23:10 04.09.2019.

Nemojte spominjati psihičko stanje kandidata, jer to je nedopustivo i za to se dobiva žuti karton

OB
ObrenM
07:05 05.09.2019.

Zasto zagadjujute jutro sa pristavim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije