Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Tko će dobiti nagradu od 13,5 milijuna eura za uhićenje Mladića

Osim vlade Srbije koja daje nagradu od 10 milijuna eura, SAD za Mladićevo uhićenje daje 3,5 milijuna eura
26. svibnja 2011. u 12:58 27 komentara 3 prikaza
Ratko Mladić
Foto: Braco Selimović

Ratko Mladić u bijegu je proveo više od deset godina. Sve do uhićenja Slobodana Miloševića 2001. Mladić se nije skrivao. Tada je nestao iz javnosti. Prema navodima beogradskih medija Mladić je zadnji put viđen na nogometnoj utakmici između Kine i Jugoslavije u Beogradu u ožujku 2000. godine. Ušao je na VIP-ulaz i sjeo u privatnu ložu okružen osmoricom naoružanih čuvara.

Rasim Ljajić, predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije za suradnju s Haagom, izjavio je kako se Ratko Mladić od 2002. do 2005. godine skrivao u tri vojna objekta i po raznim beogradskim stanovima. The New York Times je prošle godine objavio kako se Mladić skrivao u Novom Beogradu sve do 2008. kada je uhićen Radovan Karadžić. Također se pisalo da se skrivao u Kini, Rusiji, Han Pijesku, Crnoj Gori ... Tijekom svih tih godina srbijanske vlasti provele su niz bezuspješnih akcija lociranja i uhićenja Ratka Mladića. 

Vlada Srbije lani je povećala nagradu za informacije o Mladiću na 10 milijuna eura. Američka vlada još je prije nekoliko godina ponudila nagradu od pet milijuna dolara (3,5 milijuna eura) onome tko dojavi korisne informacije o Mladiću. Hoće li i kome te nagrade biti isplaćena još se ne zna.  

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga