Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI
Povratak na članak

Titulu najproblematičnije države u EU od Grčke preuzela je Italija

Od izbora neoliberala Mitsotakisa za grčkog premijera dogodio se šokantan obrat i u samo dva tjedna bruxelleska “crna ovca” postala je najstabilnija članica s juga Europe

Komentari 22

Avatar Syssko
Syssko
10:10 22.07.2019.

Problem je što ne padaju pod čizmu EU DIKTATURE, što su talijanska verzija ŽIVOG ZIDA!

VL
Avatar Apsalar
Apsalar
09:48 22.07.2019.

Nije se Italija zaduživala skuplje od Grčke, zato što je u većem problemu, nego zato jer su u Grčkoj postavili svog čovjeka, a sad Italiju treba "preodgojiti".

VL
PA
pašnjakzasauchu
10:22 22.07.2019.

ja đubrad jedna ti talijani.ne žele italiju pretvoriti u izvor sirovina I RADNE snage za njemačku i u tržište za proizvode iz iste.pa stvarno nisu normalni.trebali bi ustoličiti kompradorsku vlast poput naše koja bi zarad svojih jastoga,ljubavnica,alkohola kad bi to njemačka zatražila i kad bi to tehnički bilo moguće sve ove građevine radi kojih turisti dolaze premjestila u berlin,beč,...bilo gdje.....u italiji je i 1944 jedan satrap graziani,koga su zvali krvolok iz fezaine(libijske pokrajine) napisao kako je tužno gledati da se talijanski vojnici koriste za pranje automobila njemačkih časnika,obrađivanje vrtova ispred vila koje su zaposjeli njemački zapovjednici....a u nas ,,neproblematičnih,, od svih uvaženih u crkvi,akademiji,medijima........ nitko da progovori da je tužno vidjeti da ljudi s diplomama i znanjem koje bi mogli upotrijebiit za razvoj vlastite zemlje ribaju zahode,presvlače mrtvace,čiste smeće po zapadnoj europi.čak što više još ih ti ,,uvaženi,, vrjeđaju i nazivaju ,,plačljivcima koji su napustili djedovinu,,.....sramota

VL
AH
amir_haisa
10:12 22.07.2019.

Vise i ne pisete tko to tocno zeli nego apstrahirate naziv za birokrate koji od kulture europe preko 2000 godina zele napraviti sssr. Da se sve stopi u jedno i da se svaka razlicitost nazove nacionalizam, populizam. Komunisti su imali postapalicu revolucija, danas je ta postapalica reforma. Razlika je samo sto su skuzili da puska i gulag nisu tako ucinkoviti kao bezbroj konvencija, pravilnika i opcenito zamagljivanja naroda.

VL
SU
Superhero
10:08 22.07.2019.

informirajte se malo bolje - Talijani imaju 3. najvece bogatstvo po racunima i 70% tog duga je u domacim rukama - u drugim rijecima, ako ikad dodje to 'stani-pani' situacije, drzava stavi ruke u privatne racune i odplati dug.. Grci su dugovali pare strancima. Neuporedive su to ekonomije. Govorimo o 6. ekonomiji svijeta. I da propadne, propao bi citav finanskiki sistem prema tome bez brige :) -- EU a pogotovo Francuskoj i Njemackoj odgovara da je Italija nestabilna

VL
DU
Deleted user
13:21 22.07.2019.

Treba Italiju vratiti na Merkel-Soroš-Macron liniju i zato im Salvini koji misli svojom glavom i ne želi zemlju preplaviti Afrikancima smeta! Pljuc!!!

VL
KL
klamerko
09:57 22.07.2019.

To je neobično da Italija koja desetljećima besplatno konzumira, krade i pustoši hrvatski gospodarski pojas ima i dalje tako veliki dug. Sad zamisli da je Hrvatska prije 15 godina proglasila taj pojas... koliki bi onda pak bio talijanski dug... Koliki? ... To je dakle jako lijepo od nas što mi tako dobrotvorno ližemo Talijanima njihovu čizmu, iako im niti to ne pomaže, i ne bi bilo dobro da im cipelu najednom prestanemo lizati... zar ne?

VL
Avatar navijač
navijač
10:23 22.07.2019.

Hahahah kao da gledam prošlog premijera Grčke koji je neslavno promicao ljevičarsku propalu ideologiju . Gdje je sada sa svojim obećanjima? Ne postoji bez veze izreka " Propao sam kao Grčka ".

VL
PA
Prosvijećeni apsolutist 2
11:10 22.07.2019.

Zmazani su i jedni i drugi

VL
VJ
vjaceslav
10:49 22.07.2019.

grčka svijetla budućnost - citiram članak: "Obećao je smanjenje poreza na dobit s 28 na 20 posto od prvog dana 2021. godine."

VL
RI
riise
10:28 22.07.2019.

Mnogi se groze kada se spomene "štednja" i odmah je proglašavaju "neoliberalnom" tj. omraženom politikom bankara. Šta se Grčkoj moglo ponuditi osim štednje? Imala je sve moguće deficite, rast je bio ugušen,a kamate na dug bile su enormne? Italija se pak sada, kao jedina država eurozone, također nalazi na putu za bankrot, a to bi i nas u Hrvatskoj trebalo posebno brinuti!

VL
Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
10:04 22.07.2019.

Talijanska je država preskupa. Jug iskorištava sjever, a više nemaju ni liru koju su umjetno pumpali i slabili. Ovisno o uvozno-izvoznim brojkama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.