Naslovnica Vijesti Hrvatska

Titov "Galeb" u doku na procjeni za obnovu

S veza u Martinšćici "Galeb" je premješten na dok 7 gdje će ga stručnjaci Viktora Lenca temeljito pregledati kako bi procijenili opseg potrebnih zahvata na obnovi.
14. siječnja 2010. u 13:48 5 komentara 105 prikaza
titov galeb
Foto: Pero Lovrović/PIXSELL

RIJEKA - S veza u Martinšćici nekadašnji Titov brod "Galeb" jučer je napokon isplovio. No, ne daleko, tek do doka 7 gdje će ga stručnjaci Viktora Lenca, riječkog brodogradilišta u kojem je Galeb ostavljen prije deset godina, temeljito pregledati kako bi procijenili opseg potrebnih zahvata na obnovi.

Obavit će se i prijeko potrebni radovi na zaštiti od daljnjeg propadanja.

Nakon višegodišnjih sudskih nadmudrivanja brod je na lanjskoj dražbi kupio Grad Rijeka najavljujući da će ga zbog povijesnog značenja pretvoriti u muzej.

roštilj
NIKAD JEDNOSTAVNIJE
Prvi put roštiljate? Olakšajte si život s ovim priborom!

A1 izdvaja za Vas

  • m1965:

    Umjesto da ubiremo ulaznice za muzej, on propada! TIPIČNO

  • Mućanin:

    Umjesto da se brod da srezati, grad Rijeka hoće puste novce u njega ulagati. Mislim da se s tim novcem može bolje raspolagati. To bi neki privatnik trebao u to ulagati, na koncesijsku bazu ili tak nekako!!!

  • -obrisani-:

    Taj brod treba potopit u more i napravit turistićku atrakciju da ga ronioci istražuju!A ne u to smeće ulagati novce,bolje nek rijećani ulože ta sredstva u bolnice di im plafoni otpadaju!