Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karađorđevo

Tito je jednim potezom najavio raspad Jugoslavije u nasilju i krvi

06.12.2021.
u 18:34

Nakon povratka s generalske službe iz Beograda, Franjo Tuđman zauzeo je među hrvatskim intelektualcima, osobito povjesničarima, zapaženo mjesto po tome što je otvarao nacionalne teme. Došao je na opasan glas hrvatskog nacionalista, s kojim je dvaput završavao u zatvoru. Njegov nekadašnji vrhovni zapovjednik zauzeo se, Krležinom zaslugom, da mu "ne pakiraju" pa Tuđman nije prolazio najgore među "neprijateljima Jugoslavije". Imao je zapaženo mjesto u Hrvatskom proljeću, ali nije bio u njegovu vrhu da bi – kad je stao na čelo hrvatske države – počeo vrijeme prerano računati. Imao je konkurentske odnose s Markom Veselicom, nepovjerenje, pa i konflikte s Mikom Tripalom i Savkom Dabčević-Kučar. Nisu mogli zajedno ni u crkvu, kamoli u istu političku stranku

Komentara 45

UD
Udbaš
19:08 06.12.2021.

Rođena u nasilju i krvi od strane divljaka s petokrakom, jednako završila...

VI
@viktor2212emil@
22:51 06.12.2021.

Tko o čemu, Mirko Galić o Titu, najvećem zlotvoru 20. stoljeća na ovim našim prostorima.

KA
Kakodane
19:09 06.12.2021.

Bravar ćopavi, razbojnički... pa geostrateg i vizionar. Ooooo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?