Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPLIKA

Titanic II. izgledat će poput originala, ali tko će njime ploviti?

titanic,clive palmer (1)
Reuters/PIXSELL
27.02.2013.
u 18:59

Titanic II. bit će opremljen modernom tehnologijom i imat će dovoljno čamaca za spašavanje

Titanic je potonuo nakon što je, na putu od Londona u New York, udario u santu leda. Sto jednu godinu poslije, objavljeni su planovi o gradnji njegove replike.

– Titanic II. imat će znatno veću mogućnost da dođe do New Yorka jer zbog globalnog zatopljenja više nema toliko santi – rekao je u šali Clive Palmer, australski milijarder koji će sagraditi Titanic II. Palmer smatra da je napokon došlo vrijeme da Titanic uplovi u newyoršku luku.

– Titanic je bio brod iz snova, a moj će Titanic II. biti brod na kojem će se snovi ostvariti. Izgledat će poput originala, a čak ćemo napraviti i odjele za različite klase ljudi tako da između njih neće biti miješanja – kaže Palmer.

Titanic II. trebao bi biti znatno sigurniji i imati dovoljno čamaca za spašavanje. Zaploviti bi trebao do 2016. godine.

>> Jelovnici s Titanica prodani za rekordnih 100 tisuća funti

Ključne riječi

Komentara 14

BA
BabaZaba
19:55 27.02.2013.

Ideja zlata vrijedna a pogotovo od onoga koji posjeduje hrpu novaca Sretan put i mrtve duse vjerojatno zele docekati sretan dolazak u New York

BK
B Kosa
20:49 27.02.2013.

Kada je Titanik trebao da isplovi i kada odplovio neki novinari su pisali "Tako je cvrst , stabilan i siguran da mu ni Bog nemoze nista" Kada je potonuo ist novinar pise "Ipak netreba bugu prkositi

TE
tester
19:37 27.02.2013.

trebao se prije sjetiti, pa isploviti na ISTI dan kao i original samo 100 godina kasnije, vjerujem da bi karte "planule"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije