Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Križni put i misa

Tisuću vjernika u Maclju molilo u spomen na 1163 žrtve

macelj
Foto: Alen Brodar
1/14
07.06.2015.
u 19:03

Iz jama na Maclju dosad su ekshumirane 1163 nedužne žrtve, a među njima su i brutalno ubijeni i 21 svećenik, franjevac i bogoslo

U Maclju je povodom 70. obljetnice komunističkih zločina održan Križni put te sveta misa, koji je pred oko tisuću vjernika predvodio mons. dr. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup.

Iz jama na Maclju dosad su ekshumirane 1163 nedužne žrtve, a među njima su i brutalno ubijeni i 21 svećenik, franjevac i bogoslov.

-  Bez obzira na strašne zločine koji su se ovdje desili i o kojima se dugo nije smjelo govoriti, odbacimo „kamenje“ koji su možda neki ovdje donijeli sa sobom i pokajmo se svi zajedno za svoje grijehe, pozvao je okupljeno mnoštvo biskup Bogović, koje su pozdravili hodočasnici iz cijele zemlje, ali i iz susjednih Slovenije, Bosne i Hercegovine, kao i iz Austrije, pa čak i iz daleke Australije.

Prije početka same svete mise položeni su vijenci u spomen maceljskim žrtvama, a prvi je to učinio izaslanik predsjednice RH, dr. Andrija Hebrang.

>> Ivo Josipović: Lustracija je zapravo lov na vještice

Ključne riječi

Komentara 39

BU
Bulaba
19:45 07.06.2015.

Alo, udbaši, nisu 1163 žrtve, nego je najmanje 15.000, a možda i 60.00 žrtava antifašističkog terora, samo na Macelju. 1163 su do sada ekshumirani, nakon čega je udba zabranila daljnja iskopavanja.

AA
AAlien
19:38 07.06.2015.

Što reći i koju poruku poslati danas kada biološki i ideološki sljedbenici onih koji su tu jamu zatrpali nevinim žrtvama danas vladaju svim segmentima države i neskriveno bahata relativiziraju zločin. Ljudski je opraštati, ali tek nakon provedene lustracije i katarze tih struktura. Kako opraštati onima koji žale što '45. nije duže potrajala???

Avatar juricamesko
juricamesko
20:33 07.06.2015.

pa da je i 1163 zrtve zlocin je strasan,a ne tisuce puta vise. i ne samo da se hrvatska vlada nije pobrinula da se posmrtni ostaci prenesu u hrvatsku i dostojno pokopaju nego je nije niti briga da zlocinci odgovaraju. da mogu podigli bi jos toliko spomenika zlocincu Titu i njegovim tkz. antifasistima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije