Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u inat ubojici

Tisuće u središtu Osla otpjevale pjesmu koju Breivik prezire

Red Bull Base
Foto: Red Bull
1/2
26.04.2012.
u 13:03

Prosvjednicima su se pridružili i ministri kulture nordijskih zemalja te su nedaleko sudnice u kojoj se sudi Breiviku otpjevali pjesmu koju 33-godišnjak smatra \"marksističkim ispiranjem mozga\"

"Neki žele poći lakšim putem, misle da nam trebaju otrovi i bombe. Zar ne znaju da ne mogu ubiti sve koji im ne vjeruju? Ne postoji prečac do slobode", odjekivalo je danas u središtu Osla kada je 40.000 okupljenih zapjevalo riječi pjesme "Djeca duge", norveške obrade pjesme Petea Seegera koju Anders Behring Breivik prezire.

Samoprozvani antiislamist pjesmu smatra "marksističkim ispiranjem mozga" i upravo zato su organizatori prosvjeda odlučili pozvati ljude da im se pridruže nedaleko sudnice u kojoj se Breiviku sudi za ubojstvo 77 ljudi u srpnju prošle godine.

– Mi smatramo da ova pjesma predstavlja različitost i na najbolji način oslikava zajednicu u kojoj želimo živjeti, a koju Breivik i njemu slični žele uništiti – kazala je Christine Bar,  jedna od organizatora prosvjeda.

Prosvjednicima su se u pjevanju, javljaju svjetski mediji, pridružili i ministri kulture nordijskih zemalja koji se trenutačno nalaze na konferenciji u Oslu.

Komentara 84

MR
mravac8
13:40 26.04.2012.

.................................... Bravo Norvežani !!!!!!! Zbog ovog vašeg postupka ponosna sam što sam Čovjek ! Hvala. ............................................

KO
kobidrugibio
13:45 26.04.2012.

e sad su mu bas naudili... nece moc covjek spavat mjesecima zbog ovoga!!!!

MR
mravac8
17:42 26.04.2012.

Marsijanac Kad spominješ vjerodostojnost podataka, zašto bi bilo tko vjerovao ustaškim, domobranskim odnosno fašističkim izvorima? Kako mogu biti vjerodostojni oni koji su imali rasne zakone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije