Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSLS upozorava

Tisuće su građana pod ovrhom, a toga uopće nisu svjesni

hsls (1)
Žarko Bašić/Pixsell
30.05.2011.
u 15:34

Zakon o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, koji je stupio na snagu 1. siječnja, pun je rupa. Zato 160 tisuća građana ima blokirane račune, a mnogima od njih uopće nisu uručena rješenja o ovrsi, kaže predsjednik HSLS-a

Šef HSLS-a Darinko Kosor tvrdi da je Zakon o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, koji je stupio na snagu 1. siječnja, pun rupa. Zato 160 tisuća građana ima blokirane račune, a mnogima od njih uopće nisu uručena rješenja o ovrsi.

– Time su im uskraćena ustavna i zakonska prava na žalbu – kaže Kosor. U HSLS-u upozoravaju da građani, i kad podmire dugovanje i o tome dostave rješenje, ne mogu još neko vrijeme do svog novca.

– Zbog toga što je sustav Fine prekapacitiran, prođe i do deset dana dok se račun ne odblokira. Ako je zakon stupio na snagu, onda je i sustav morao biti pripremljen – kazao je Kosor. Dodao je da građani često ne mogu ni u Fini ni u banci doznati zbog čega su pod ovrhom, jer sustav očevidnika, koji je dužan temeljem pisanog zahtjeva dati podatke, jednim dijelom nije profunkcionirao.

Zbog svih tih manjkavosti u HSLS-u traže od Ministarstva financija i Fine da poduzmu sve da se uklone nepravilnosti te da poduzmu sve što je potrebno kako bi građane upoznali s njihovim pravima i obvezama. Kosor tvrdi u vezi s tim ni Ministarstvo ni Fina nisu učinili ništa.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar best vocal
best vocal
09:36 31.05.2011.

jedini je način srušit jacu i njezin adz-e

1J
1japan
21:40 01.06.2011.

što bi to trebalo značit da ovaj gospodin ako dobije vlast ukida ovrhe

BA
BandaZG
20:35 30.05.2011.

@Nesalomljiva Pa baš i nisu jer dobar njih ima ovrhe baš zbog neplaćenih računa za mobitele. Uzimali se mobiteli po 1 kunu na pretplatu koja se nije plaćala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije