Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izrael

Tisuće okupljenih u Tel-Avivu obilježilo 20. obljetnicu Rabinove smrti

yitzhak rabin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
31.10.2015.
u 23:38

Bivši američki predsjednik Bill Clinton bi trebao održati govor sudionicima skupa, a predsjednik Barack Obama će se video porukom obratiti 60.000 ljudi, koliko ih organizatori očekuju.

Nekoliko tisuća Izraelaca okupilo se u subotu u Tel Avivu kako bi obilježili 20. godišnjicu ubojstva tadašnjeg premijera Yitzhaka Rabina, kojeg je smaknuo ekstremist, protivnik njegove bliskoistočne mirovne politike.Sudionici skupa su nosili transparente s porukama - " Nema sigurnosti bez političkog rješenja" i "Sjećamo se ubojstva. Borimo se za demokraciju".

Bivši američki predsjednik Bill Clinton bi trebao održati govor sudionicima skupa, a predsjednik Barack Obama će se video porukom obratiti 60.000 ljudi, koliko ih organizatori očekuju.

Petog studenoga 1995. Rabin je ubijen vatrenim oružjem na mjestu današnjeg skupa. Ubio ga je Yigal Amir, radikalni židov koji se protivio Rabinovim mirovnim nastojanjima s PalestincimaSubotnji skup čuvaju jake snage sigurnosti jer se događa u trenucima najgoreg vala uličnog nasilja u posljednjih nekoliko godina.

Ranije u subotu izraelska policija ubila je 18-godišnjeg Palestinca na graničnom prijelazu iz Zapadne Obale u Izrael, objavila je policija.

Policajci su mislili da se Palestinac sprema na napad nožem i kad nije poslušao poziv da stane, otvorili su vatru, rekla je glasnogovornica Luba Samri i dodala da je o tom slučaju pokrenuta istraga.

>> Sedlar o Sharonu: Objasnio sam mu da Tuđman nije antisemit

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije