Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karnevalsko ludilo

Tisuće maskiranih na 30. Riječkom karnevalu!

Riječki karneval, portal (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/14
10.02.2013.
u 21:44

Tisuće sudionika, domaćih i stranih u čak 102 karnevalske grupe oduševile su brojnu publiku, goste koji su samo zbog velike završnice odlučili posjetiti Kvarner

Rijeka je danas veličanstveno proslavila 30. rođendan svoga karnevala koji je tijekom godina prerastao u međunarodni. Tisuće sudionika, domaćih i stranih u čak 102 karnevalske grupe oduševile su brojnu publiku, goste koji su samo zbog velike završnice odlučili posjetiti Kvarner. Povorku su poveli prijatelji iz Verone, pridružili su im se gosti iz Makedonije, Mađarske i Srbije. Publika na Korzu i ove je godina uživala u maštovitim kostimima, alegorijskim kolima, šalama na račun vremena u kojemu živimo, skorom ulasku u EU, nostalgičnom vraćanju u prošlost.

Neke od njih insprirao je zdravstveni odgoj, osobito veselu ekipu iz Kaštel Kambelovca. Ovi redoviti sudionici Međunarodne riječke karnevlaske povorke uprizorili su ministra Jovanovića u liku biskupa Grgura Ninskog i poručili \"a di je nesta čovik?\".

Grupa \"Lova do krova\" inspiraciju je našla u \"Linićevom raju\" – fiskalizaciji i monetizaciji. I\"svegnuti\" gradonačelnik Obersnel našalio se na vlastiti račun. Aludirajući na nedavnu tvitter poruku susjedima Slovencima kako neće na more, preodjeven u Kekeca prošetao je Korzom ponosno pronoseći poruku na svome kostimu \"tudi jaz grem na more\".

U rijeci karnevaskih grupa dojmljivi je bio Lošinjski Bollywood, Trsatske gorgone, Istarske Koze Nostre, Creska djeca cvijeća, Vilinski misterij, Crna budućnost grupe Brija, Gušt gušt style, Disco groznica \'70-tih, Anonymousi, a za kraj najbrojniji i najglasniji Halubajski zvončari, koji su svojim zvonjavom najavili kraj \"petom godišnjem dobu\".

>> Tisuće mališana u Dječjoj karnevalskoj povorci

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije