Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA
Povratak na članak

Tisuće ljudi stižu na komemoraciju žrtvama Srebrenice

Nakon pada zaštićene zone Srebrenice 1995. prijavljen je nestanak 8.372 osobe i ta brojka stoji uklesana na mramornu ploču postavljenu u krugu memorijalnog kompleksa u Potočarima kao trajni podsjetnik na razmjere počinjenih zločina.

Komentari 2

Avatar nekakav
nekakav
11:23 11.07.2019.

nema smisla sad izdvajati samo jedno stratište, kad ih je bosna prepuna, na svim stranama se klalo i ubijalo. ovo je jedan slučaj koji se natače srbima, u diplomaciji ga jako vole, kako bi jednu stranu držali ili pokušavali, pod nadzorom, i uvodili svoje mjere, interese... činjenica je da je u ratu u bih stradalo do sada još uvijek nepoznat broj ljudi. baratati criframa 'između 100.000 - 200.000' mrtvih je totalno pogrešno i opasno. svatko ističe i preuveličava svoje gubitke, a tuđe umanjuje, i tu je bit katarze koja neće nikad bosnom proći. dayton je temelj današnje bosne, i svako prčkanje po njemu koje su radili na svoju ruku visoki predstavnici međunarodne zajednice u bih, koji su de facto i de jure bili gazde u bosni, je napravilo krizu koja ne prestaje. shvatiti i prihvatiti treba da je bosna ipak propala zemlja, disfunkcionalna na svim razinama, posebno federacija, koja je zarobljena u bošnjačkom snu o unitarnoj bosnu koji žele preslikati na cijelu bih, pa su uz pomoć međunarodne zajednice uspjeli u popis stanovništva ugurati ljude koji tamo ne žive niti imaju išta više zajedničkog sa bih. i tako došli do fiktivnih više od 50% da čine bošnjaci. podijeliti i bit će mir. ovako, trpe, fascinantno, najviše bošnjaci, radi svojih političari koji i dalje raspiruju vatru koja se već davno trebala ugasiti. ali se nije. što je znak da stvari treba zabetonirati i političarima izbiti ovu baklju iz ruke. podjela, svatko svome, a bošnjaci nek napokon budu sami. to i žele.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.