Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogreb u praškom dvorcu

Tisuće građana ispratile Václava Havela

sprovod, prag, dagmar havlová (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/14
21.12.2011.
u 10:32

Pogreb Václava Havela održan je u srijedu u Pragu, gdje su mu tisuće građana odale počast. Vozila s lijesom prošla su takozvanom kraljevskom rutom sve do Praškog dvorca. Komemoracija će se održati u petak.

Komentara 5

OD
oltar domovine
14:22 21.12.2011.

neka mu je vjecna slava ..bio je veliki humanista i razuman covjek danasnjeg vremena i demokrata sa najvisim stupnjem ljudskosti !

MI
misuratakid
15:03 21.12.2011.

Bio je prijatelj Hrvatske i Bosne i Hercegovine u trenucima kada su tim državama prijatelji bili nasušno potrebni. Zahtjevao je smjenu Lorda Davida Owena sa dužnosti posebnog izaslanika EU-a za bivšu Jugoslaviju, te je još krajem 1992 zatražio bombardiranje položajaa bosanskih Srba kako bi se osigurala dostava humanitarne pomoći Sarajevu i svim gradovima u srpskom okruženju. Autor Daytonskog mirovnog plana Richard Holbrooke naknadno je izjavio kako su mu upravo kritike koje je Vaclav Havel uputio ranijim međunarodnim posrednicima bili najveća inspiracija u pronalasku rješenja za zaustavljanje ubijanja u Bosni i Hercegovini. Bio je umjetnička duša, pa i \"smušenjak\", ali nitko mu ne može negirati da je bio dobričina i moralni gorostas našega vremena. Hvala ti za sve dragi Vaclave, neka ti je laka češka zemlja koju si toliko zadužio i koju zbog tebe mnogi u svijetu danas neizmjerno cijene!

Avatar cro1com
cro1com
04:30 22.12.2011.

Svaki neprijatelj komunista ima u sebi dobrote. Nadam se da nikad nije bio clan ta zloglasne partije . Ako nije onda R.I.P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije