Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO ZA POKUS

Tiskane prve trodimenzionalne novine uz koje dolaze i naočale

La Derniere Heure
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
10.03.2010.
u 16:49

Belgijski dnevni list prvi je u Europi izašao u 3D izdanju, ali samo iz vica, jer bi tehnologija za svakodnevno izdanje bila preskupa.

Belgijski dnevni list na francuskom jeziku La Derniere Heure (DH) tiskao je prvo europsko izdanje novina u 3D formatu. Svaki od čitatelja pri kupnji dobije i posebne besplatne naočale koje mu omogućavaju gledanje sadržaja u novinama. Sve fotografije i reklame u posebnom izdanju lista trodimenzionalne su, ali je tekstualni dio ostao nepromijenjen, objavio je BBC. Urednik DH-a Hubert Leclercq izjavio je da zbog velikih troškova ne planiraju ubuduće novine izdavati u ovom formatu. Kritičari u Francuskoj pozdravili su novine, ali konačni rezultat nazvali “dalekim od savršenog”. Urednik Leclercq otkrio je da je za pripremanje ovog izdanja trebalo dva mjeseca. Na novinskim štandovima našlo se 115.000 primjeraka.

- Slušamo o 3D kinu, televiziji i videoigrama, tako da smo i mi to iskušali - kaže Leclercq. - - Potrebno je samo nekoliko minuta da se naviknete na fotografije u 3D-u.

Ipak, mnogi nisu zadovoljni mutnim fotografijama na koje se bilo teško usredotočiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije