Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
panika u ukrajini

Timošenko pokazala modrice, u njenom gradu serija eksplozija

Julia Timošenko (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
27.04.2012.
u 12:42

U jednoj od eksplozija ozlijeđeno je i devetero djece, a najviše ljudi ozlijeđeno je u eksploziji na tramvajskoj postaji

U 10-ak eksplozija koje su danas oko podneva odjeknule u manje od sat vremena u najprometnijim dijelovima ukrajinskog grada Dnjepropetrovska ozlijeđeno je 30-ak osoba. Među ozlijeđenima je i 10-ak školske djece, javili su ukrajinski mediji. Ukrajina je u šoku i panici samo šest tjedana prije početka Europskog prvenstva u nogometu.

Prikladan odgovor

Glasnogovornica Ministarstva za hitne situacije Julija Jeršova kazala je da je 13 osoba ozlijeđeno u prvoj eksploziji bombe, koja je odjeknula u 11.50 sati po lokalnom vremenu, koja je bila skrivena u košari za smeće na tramvajskoj postaji u središtu grada.

U drugom napadu u 12.20 sati, koji se dogodio ispred kina u blizini škole, ozlijeđeno je 11 osoba, među kojima je i devetero djece. Tri su osobe ozlijeđene u trećoj eksploziji, koja je odjeknula kod postaje metroa.

– Četvrta eksplozija također se čula u središtu grada, a još nemamo informacije je li tko tada ozlijeđen – kazala je Julija Jeršova.

Lokalni ukrajinski portal Vgorod.ua javio je da je ukupno odjeknulo 10 eksplozija. Ukrajinski dužnosnici smatraju da se najvjerojatnije radi o terorističkom napadu. Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič izjavio da je ovo “izazov za zemlju” i da će se bombaši suočiti s “prikladnim odgovorom”.

Sloboda za Juliju

Ministar unutarnjih poslova Vitalij Zaharčenko i drugi dužnosnici zaduženi za izvanredne situacije odletjeli su u Dnjepropetrovsk. Glasnogovornik policije potvrdio je da do zaključenja ovoga izdanja nitko nije uhićen i da još nije jasno što bi mogao biti motiv napada. Mediji ističu da je milijunski Dnjepropetrovsk rodni grad bivše premijerke Julije Timošenko, koja već danima štrajka glađu zbog nasilja kojemu je bila izložena u zatvoru. Upravo u vrijeme eksplozija u glavnom ukrajinskom gradu Kijevu održavao se skup s kojeg je zatražena sloboda za Timošenko, za koju se smatra da proživljava politički progon.

Komentara 32

TO
tomaž
21:09 28.04.2012.

Julija kao sexualni objekat nije loša prva liga

WA
wahr
12:52 27.04.2012.

...dosle lastavice demokracije s \"zapada\"......

MK
metar kvadratni
09:45 28.04.2012.

Kakva paranoja. Nekima je CIA kriva za sve - čak i kad dobiju proljev.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije