Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRAJINSKI KRUG KREDOM

Timošenko: Janukovič okupio bojovnike!

Timošenko
AFP
01.02.2010.
u 12:58

Ususret drugom krugu predsjedničkih izbora u Ukrajini, retorika kandidata ponovno ide u smjeru izvanrednog stanja. Premijerka Timošenko optužuje svoga protukandidata da je spreman na upotrebu sile.

Drugoplasirana iz prvoga kruga, premijerka Julija Timošenko izjavila je jučer za 5. Kanal da je Kijev okružen 'bojovnicima' njezinog protukandidata Viktora Janukoviča.

- Spremni su zauzeti vlast svim sredstvima – rekla je Timošenko, pojasnivši da je Janukovič, favorit proruskog istoka zemlje, stacionirao nasilničke odrede po odmorišnim kompleksima i zdanjima oko glavnoga grada Ukrajine.

Optužila je pobjednika prvoga kruga (35 posto glasova naspram 25 Timošenko, op.a.) da se sprema utrpati stotine tisuća lažnih listića u biračke kutije, premda zapadni promatrači u prvome krugu nisu imali većih prigovora.

– Stanje podsjeća na 2004. godinu. Janukovič i njegove metode nisu se promijenili. Zato ćemo ih staviti tamo gdje im je mjesto, kao i prije pet godina. Janukoviču ni u kakvim okolnostima neće uspjeti da se domogne vlasti, uvjerava Timošenko.

Prije pet godina, međutim, postojao je ujedinjeni, antikučminski pokret zvan Narančasta revolucija. Njeni vođe u međuvremenu su se politički osramotili, međusobno posvađali i doveli Ukrajinu pred ekonomski kolaps. Ne uživaju više ni negdašnje simpatije Zapada...

S obzirom na to da Timošenko nije uspjela osigurati ni podršku trećeplasiranog kandidata Sergeja Tigipka (odlučio ostati neutralan), očekuje se neizvjestan i potencijalno dramatičan drugi krug izbora 7. veljače. Zanimljivo – agencije za ispitivanje javnog mnijenja još uvijek ne izlaze s novim anketama.

Komentara 5

OB
-obrisani-
13:11 01.02.2010.

Eto budala, eto rata.

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
13:20 01.02.2010.

Opasno je biti blizu rusa?

OB
-obrisani-
13:34 01.02.2010.

Retorika umjetne plavuše koju koristi govori o količini panike u njenom stožeru. Nešto slično je pokušavao i Bandić u drugom krugu s prijetnjama o crvenoj opasnosti. Slično i Timošenko izjavljuje o nekakvim odredima u okolici Kijeva. Ukrajina može postati moćna zemlja i profitirati samo na svom geografskom položaju, a o potencijalima da od svog plodnog poljoprivrednog zemljišta stvori valutu samu za sebe koju će prodavati Rusima, da ne govorimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije