Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje u zadru

"Tijelo moje majke zatrpano je pod tonama i tonama smeća"

dolores filipović
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/6
16.01.2012.
u 14:57

Na sudu u Zadru počelo je suđenje Z. Soriću za ubojstvo nevjenčane supruge. Njezino tijelo stavio je u deku pa u kutiju koju je naposljetku bacio u smeće.

"Možete zamisliti kako mi je kad ni danas nema tijela moje majke, a kako mi je tek na pomisao da se nalazi ispod tona i tona smeća." Riječi su ovo Dolores Filipović, srednjoškolke iz Nove Gradiške, čiju je majku Ljubicu Filipović (37) prije dvije godine u unajmljenom stanu u Zadru ubio umirovljeni pirotehničar Zoran Sorić Srale (59).

Njemu je danas u Zadru počelo suđenje za ubojstvo koje je počinio u noći sa 19. na 20. prosinca 2009. godine, a koje je otkriveno tek godinu poslije kada je policija unatoč njegovu pokušaju da izbriše sve tragove ipak pronašla dokaze. Sorić je potom priznao ubojstvo, no tijelo Ljubice Filipović do danas nije pronađeno.

Tijelo stavio u kutiju pa je bacio u smeće

Prema ranijem priznanju,  Sorić je Ljubičino tijelo umotao u deku i stavio ga u kutiju, a potom bacio u kontejner za smeće. Okrivljeni Sorić s Ljubicom Filipović bio je u vezi od 2002. godine, no zbog njegovih mnogobrojnih ljubomornih ispada prekinuli su nakon pet godina i prestali živjeti skupa. Ljubica je iz apartmana u Privlaci, gdje su dotad živjeli, otišla u svoj stan u Zadar, a njezina kći Dolores svome ocu u Slavoniju. No Zoran Sorić nije odustajao. Nerijetko je zvao Ljubičinu kćer raspitujući se o njezinoj majci i pitajući s kim je, a pozivi nisu prestajali ni kada se Ljubica Filipović zbog depresije liječila na psihijatriji. Sve je kulminiralo ubojstvom nakon svađe.

Gledao TV pored tijela žrtve

Zoran Sorić policiji je izjavio da je Ljubica udarila njihova psa  te da ju je on udario šakom zbog čega je pala i udarila glavom o rub namještaja. Sljedećih 15-ak minuta, kako je rečeno na suđenju, Sorić Ljubici Filipović nije prilazio, a onda joj je pokušao opipati puls. Uvjerio se da je mrtva, a potom je gledao televiziju do dva sata poslije  ponoći. Pričekao je, posvjedočio je pred sudom, da na ulici ne bude ljudi pa je prvo iz kontejnera ispraznio dio smeća, a potom u kontejner bacio kutiju s Ljubičinim tijelom. Kasnije je tu kartonsku kutiju ponovno zatrpao smećem.

Iako invalid bez ruke, to je, potvrdili su vještaci, mogao učiniti bez pomoći. Vještaci su mu dijagnosticirali poremećaj ličnosti, dok Dolores Filipović, kći ubijene, tvrdi da je riječ o manipulatoru.

Čestitka za Božić

U potresnom svjedočenju upitala se kako joj je čovjek koji joj je ubio majku mogao nedavno poslati čestitku za Božić i novu godinu.

– Mama mi se posljednji put javila SMS-om pred Božić prije dvije godine. Više nije odgovarala na pozive, a Zoran, koji se pravio da ništa ne zna, rekao je da ona previše voli sebe da bi si nešto učinila. Čak mi je i prigovorio jer sam o njezinu nestanku obavijestila policiju i rekao mi je da je on to trebao učiniti. On je meni i inače stalno kupovao darove i tada se raspitivao o mojoj majci i o tome s kim se druži i s kim je nakon što su prekinuli. Tada sam bila dijete i nisam znala da manipulira mnome. Znam da joj je jednom udario glavom o zid i bio je jako ljubomoran. To što je rekao da je moja majka udarila psa nije istina jer ona je tog psa jako voljela – rekla je Dolores Filipović. U nekoliko je navrata zaplakala, a na Sorićevu tvrdnju da mu je žao rekla je da joj nikakvo kajanje neće vratiti majku i kako samo želi da se ona pronađe.

Dubravka Bereković, sestra ubijene Ljubice Filipović,  svjedočila je da joj je Sorić govorio da je njena sestra otišla s drugim muškarcem te da je bio i kod vidovnjakinje koja mu je, kako je kazao, rekla da je promijenila identitet.

– Rekao je da je previše uložio u nju i Dolores i da mu tako vraćaju. Bio je ljubomoran i zato Ljubici nije dao da radi. Samo bih htjela znati gdje mi je sestra. Što god da si radio, samo mi reci gdje je – kroz suze je Soriću rekla Dubravka Bereković.

– Žao mi je, ali moram reći da nje više nema i s time se moramo pomiriti – rekao je tada Sorić.

Komentara 12

CZ
carlos_zg
16:16 16.01.2012.

Ma kako je čovjek bez ruke mogao nositi leš? Nemoguće..

SR
s☺r@n
16:17 16.01.2012.

Ispričao se a što isprika znači djevojci kad više nema svoju mamu.

OM
omer
15:32 16.01.2012.

Vratiti mu istom mjerom, jer sud će ga proglasit neuračunljivim, i nakon lječenja pustit da napravi još koji zločin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije