Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadar

Tijelo Igora Benete ekshumirano na zadarskom groblju

Igor Beneta, ekshumacija (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
13.04.2012.
u 10:57

Slobodan Denona iz Državnog odvjetništva nije htio potvrditi ni da je riječ o Benetinu tijelu

Tijelo Igora Benete ekshumirano je na zadarskom gradskom groblju nešto prije 11 sati. Ekshumaciji su nazočili vještak sudske medicine, predstavnici Županijskog državnog odvjetništva i zadarska policija koja je novinare udaljila s groblja tijekom ekshumacije.

Slobodan Denona iz Državnog odvjetništva nije htio potvrditi ni da je riječ o tijelu Igora Benete, odnosno da je uopće riječ o ekshumaciji, tek je rekao kako se na groblju obavljala radnja iz pretkaznenog postupka.

Podsjetimo, bivši specijalac Igor Beneta pokopan je kao neidentificirana osoba na groblju prije godinu dana, nakon što je njegovo tijelo pronađeno obješeno u šumi kod Gračaca u Lici. Bio je jedan od optuženih za ratni zločin nad civilima u Gruborima počinjen 1995. godine tijekom Oluje, uz Božu Krajinu i Franu Drlju.

Ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić izjavio je krajem ožujka da je slučaj Benetine smrti za njega zatvoren te da je riječ o samoubojstvu vješanjem, a ne ubojstvu. No unatoč tome jučer je najavio ekshumaciju Benetina tijela "da bi se izbjegla bilo kakva sumnja i da se ne bi dogodilo da taj slučaj ostane otvoren". Među onima koji ne vjeruju da je riječ o samoubojstvu i Benetina je majka Cvita.

– Ja u to ne mogu vjerovati. Nitko živ tko ga zna u to ne vjeruje! A zašto bi, nije imao razloga. Imao je ženu, maloga, lijep stan... – izjavila je Cvita Beneta za Večernji list prije nekoliko tjedana.

Komentara 6

ĆA
ćaćaća
12:50 13.04.2012.

ova ekshumacija je potvrda da ovu državu vode \"nevladine\" organizacije..napravljena je na zahtjev z.pusića i građanske akcije(jer su oni smatrali da je ubijen a ne da je učinio samoubojstvo) a odvjetništvo je im je također otadžbinsko s slobodanom na čelu..ovo nije država hrvata nego se samo zove deklarativno hrvatska..

SJ
Sve je uzalud
13:46 13.04.2012.

...................pojeo vuk magare..............................

JA
jamanuša
14:20 13.04.2012.

što su radile obavještajne službe cilo ovo vrijeme ,tako da se ne zna istina ,dakle ništa ili podilazile Smradaneru i Ujduroviću dikobrazu ili je ovo dio njihovog plana .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije