Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
boca del rio

Tijela trojice zaklanih meksičkih novinara pronađena u vrećama

meksiko,novinar,regina martinez,gabriel huge (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/5
04.05.2012.
u 12:26

Četvrta je žrtva djevojka jednog od ubijenih novinara, koji su zbog prijetnji prošle godine privremeno napustili istočnu meksičku državu Veracruz

Tijela četvero ljudi, od kojih su trojica reportera, u crnim vrećama za smeće u četvrtak su pronađena u kanalu u Boci del Rio, gradu nedaleko od Veracruza na istočnoj obali Meksika, prenose agencije. Na tijelima, koja su policijski čamci izvukli iz kanala, vidljivi su tragovi mučenja.

Ubijeni su novinari Guillermo Luna Varela, star između 20 i 30 godina, Gabriel Huge, koji je bio u ranim tridesetima, te Esteban Rodriguez, a četvrta je žrtva Lunina djevojka Irasema Becerra, izvijestili su državni tužitelji. Riječ je o rijetkim novinarima koji su i dalje ustrajno izvještavali o nasilnim bandama preprodavača droge, koji su i te kako aktivni u državi Veracruz. Zbog toga su primali prijetnje pa su prošle godine bili među 13 novinara koji su privremeno bili napustili državu.

Meksički su karteli inače skloni krvavom osvećivanju svima koji pišu o njihovim zlodjelima zbog čega su mnogi novinari i urednici skloni autocenzuri, a sve su aktivniji blogeri i korisnici internetskih društvenih mreža. Novinarka Regina Martinez u subotu je pronađena zadavljena u kadi u vlastitom domu u Xalapi, gradu koji se također nalazi u državi Veracruz.

Ključne riječi

Komentara 6

HE
hellbani
12:45 04.05.2012.

jednostavno platit nekog tko ce doc tamo i pocistit te sve bande ( tako s crnim vrecama ) i kraj price ;)

LO
lopine
15:17 04.05.2012.

gadan je to rat ....................... ima tamo na blogu \"Del narcos\" dosta tog užasa da se vidi ........

IP
info_punkt
15:54 04.05.2012.

uh, šta i u meksiku ima albanaca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije