Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teška noć

Tijekom noći buknuo još jedan požar na Biokovu, s vatrenom stihijom bori se preko 100 vatrogasaca

Makarska: Požar u borovoj šumi iznad Super Konzuma, jaka bura otežavala gašenje
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/6
18.04.2022.
u 08:33

Vatrena stihija je zahvatila borovu šumu.

Nešto iza ponoći na predjelu Kotišina na obroncima Biokova u Makarskoj, buknuo je još jedan požar na nepristupačnom terenu kojeg jutros gase vatrogasni timovi iz cijele Splitsko-dalmatinske županije, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom središtu u Splitu.

Aktivan je i požar na nepristupačnom predjelu na Biokovu iznad Živogošća, a tijekom noći, na te dvije lokacije, bilo je 115 vatrogasaca, izjavio je za Hinu zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Makarska Mario Čović. Jutros se očekuje preraspodjela snaga.

"Požare iznad Živogošća i Makarske držimo pod nadzorom. U Makarskoj nam, kao ni u prvom požaru, nije jednostavno doći do požarišta pa koristimo protupožarne puteve i reagiramo vrlo brzo na povremena rasplamsavanja", rekao je Čović.

Za sada se ne zna koliko je točno vatrom zahvaćena površina. Ugroženih objekata nema, ali vatrogasci djeluju s povećanim oprezom kako planove ne bi poremetio vjetar. Vjetar je ključan čimbenik i hoće li u pomoć stići zračne snage koje su, potvrdio je Čović, pozvali u pomoć.

>> Pogledajte: Izbio požar na Biokovu: Gašenje otežava jak vjetar!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije