Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mannheim

Tijekom intervencije u Njemačkoj preminuo Hrvat (47), dvojica policajaca pod istragom

Foto: DPA/PIXSELL
04.05.2022.
u 08:38

Liječnik i dvojica policajaca krenuli su u potragu za muškarcem i pronašli ga u središtu Mannheima. Policija je silom pokušala provjeriti muškarca, no on se opirao. Kad su ga policajci svladali, 47-godišnjak je iznenada klonuo i nije davao znakove života

Dvojica njemačkih policajaca nalaze se pod istragom nakon što je 47-godišnjak preminuo u Mannheimu u ponedjeljak poslije policijske intervencije. Kako doznaje Fenix-magazin od člana obitelji iz Düsseldorfa, riječ je o 47-godišnjem Hrvatu.

Portal SWR u utorak je objavio kako je istraga usmjerena na rekonstrukciju cijelog događaja, prije svega na primjenu izravne sile od  policijskih službenika, kao i na zdravstveno stanje muškarca koji je u ponedjeljak preminuo u bolnici nakon policijske akcije na Marktplatzu u Mannheimu.

Prema pisanju SWR-a, postoji sumnja na prekomjernu primjenu sile koja je rezultirala tjelesnim ozljedama i smrću 47-godišnjaka. U priopćenju LKA navodi se kako je liječnik iz Središnjeg instituta za mentalno zdravlje u Mannheimu (ZI) pozvao policiju jer je smatrao kako je 47-godišnjaku koji se udaljio iz bolnice potrebna pomoć.

Liječnik i dvojica policajaca krenuli su u potragu za muškarcem i pronašli ga u središtu Mannheima. Policija je silom pokušala provjeriti muškarca, no on se opirao. Kad su ga policajci svladali, 47-godišnjak je iznenada klonuo i nije davao znakove života. Preminuo je malo kasnije u bolnici. Ubrzo su se na društvenim mrežama pojavile snimke na kojima se navodno vidi kako je policajac šakom udario muškarca u glavu. Policija u Mannheimu u utorak se oglasila putem Twittera.

"LKA i Ured javnog tužitelja tijekom istrage pregledat će razne videozapise", napisali su.

Putem Facebooka policija je pozvala svjedoke da se jave s korisnim informacijama.

"Ako ste bili tamo ili čak snimili što se dogodilo: LKA BW prihvaća podatke o svjedocima na telefonski broj 0800-503 503 533. Videozapise možete poslati putem informativnog portala policije Baden-Württemberga na https://bw.zettelportal.de", objavili su.

Novinari SWR razgovarali su sa stanovnicima Mannheima koji su šokirani tim događajem. Neki od njih izjavili su kako Njemačka više nije sigurna zemlja.

Ključne riječi

Komentara 7

DL
Dvanaest__legija
11:00 04.05.2022.

Njemačka policija se u pandemiji navikla na nekažnjeno mlaćenje građana na ulicama!

MA
marmelada
21:59 04.05.2022.

Bitno da nije bio jedan od novopridošlih inžinjera inače bi bilo frke, koga briga za smrt bolesnog Hrvata .

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
10:57 04.05.2022.

Prekomjerno granatiranje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije