Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANSKI DVORI

Orešković uoči odlaska u Vatikan primio članove Stalnog vijeća HBK

orešković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
06.04.2016.
u 18:45

Obostrano je istaknuta važnost postupka kanonizacije blaženog kardinala Stepinca

Premijer Tihomir Orešković primio je danas u Banskim dvorima članove Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije, predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića, potpredsjednika HBK zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, đakovačko-osječkog nadbiskupa mons. Đuru Hranića, porečkog i pulskog biskupa mons. Dražena Kutlešu te generalnog tajnika HBK mons. Enca Rodinisa, priopćila je Vlada. 

Na sastanku kojemu su nazočili i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, potpredsjednik Vlade Božo Petrov i ministar pravosuđa Ante Šprlje razgovaralo se o predstojećem susretu premijera s papom Franjom u Rimu.

"Obostrano je istaknuta važnost postupka kanonizacije blaženog kardinala Stepinca. Predstavnici HBK izrazili su uvjerenje da će nedavno formirana mješovita komisija što prije završiti s radom. Ocijenjeno je kako su odnosi između države i Katoličke crkve dobri te je istaknuta dobra suradnja na socijalnom, kulturnom i obrazovnom planu. Posebno je naglašena važnost zajedničkog zauzimanja za hrvatski narod u susjednoj Bosni i Hercegovini što će biti jedna od tema na sutrašnjem susretu s papom Franjom. Zaključno su obje strane izrazile spremnost da se crkvena i državna komisija redovito susreću kako bi što učinkovitije mogle rješavati pitanja od zajedničkog interesa", priopćila je Vlada.

>> Evo što će premijer Orešković sutra pokloniti papi Franji

>> 'Orešković i papa o datumu kanonizacije Stepinca razgovarat će u četiri oka, osobno sam optimist'

Komentara 5

Avatar Melankolija
Melankolija
20:23 06.04.2016.

Nemoj se zaboraviti slikati, to je jedino sto ces donjeti.

LA
Lavica7
19:29 06.04.2016.

Brzo se uklopio...jos ni jezik nije savladao, a vec trosi kao da je tu od 90-te.

SI
siskic
22:09 06.04.2016.

pa mogu li se konačno dogovoriti, ko vodi ovu jadnu državu, prelati ili ova smušena vlada? obećavali brda i doline, kad ono narod dobi duplo golo. kad već ne znate šta bi sa ovom državom, prepustite jzu popu košiću, pa nek ju on vodi. hik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije