Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Orešković:

'Pobjedom nad fašizmom postavljeni su temelji današnje europske Hrvatske'

Tihomir Orešković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
21.06.2016.
u 17:24

S pijetetom se prisjećamo svih onih čiji su životi ugrađeni u najvrjednije što danas imamo, poručio je Orešković

Predsjednik tehničke Vlade RH Tihomir Orešković uputio je danas, u povodu Dana antifašističke borbe 22. lipnja, čestitku u kojoj se navodi da se na taj dan prisjećamo osnutka prve antifašističke postrojbe u Hrvatskoj i jedne od prvih u tadašnjoj okupiranoj Europi.

„Obilježavajući Dan antifašističke borbe prisjećamo se 22. lipnja 1941. godine – dana osnutka prve antifašističke postrojbe u Hrvatskoj i jedne od prvih u tadašnjoj okupiranoj Europi. Prije 75 godina hrvatski građani različitih nacionalnih, vjerskih i etničkih pripadnosti, vođeni idealom slobode, započeli su borbu, a potom konačnom pobjedom nad fašizmom postavili temelje na kojima je izgrađena i današnja, europska Hrvatska", navodi u čestitci Orešković.

"Ponosni na taj dio naše povijesti, s pijetetom se prisjećamo svih onih čiji su životi ugrađeni u najvrjednije što danas imamo - samostalnu, slobodnu, demokratsku domovinu. S vjerom u bolju budućnost, utemeljenu na europskim i svjetskim standardima, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, svim hrvatskim građankama i građanima čestitam Dan antifašističke borbe“, dodaje se u čestitci, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

>> Rijeka mora čuvati antifašizam, Riječani su u Domovinskom ratu iskazali domoljublje

>> Na Trgu maršala Tita prosvjedovali protiv promjene naziva: 'Ne damo našega Tita nikome!'

Komentara 57

Avatar navijač
navijač
17:36 21.06.2016.

Da nije bilo domovinskog rata sigurno danas nebi bilo ni Hrvatske , bez obzira na 2. svijetski rat. Za Hrvatsku se antifašizam pokazao još pogubniji od fašizma.

Avatar Tigar63
Tigar63
18:05 21.06.2016.

Svim preživjelim antifašistima želim sretan 22. lipanj dan antifašističke borbe i kad budu slavili nek se sjete Hude jame i svih svojih nedjela koje su počinili nakon 45.

TV
tv5378
17:38 21.06.2016.

Jel' to ucio u Kanadi?Hrvatsku je stvorio Hrvatski narod u Domovinskom obrambenom ratu 90-95,sve ostalo su lazi I podvale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije