Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otac Dominica Pitre:

Tih 57 dijagnoza posljedica su porođaja, a ne bolesti

Dominik Pitra
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
16.11.2015.
u 14:20

Vanja Pitra tvrdi kako najveći stručnjaci kažu da njegov sin Dominic nema genetsku bolest, već mu je mozak teško oštećen tijekom porođaja

– Našeg Dominica više su puta pregledali najveći stručnjaci i svi su složni u jednom – njegovo stanje posljedica je perinatalne asfiksije, odnosno nedostatka kisika na porođaju i nema govora da je riječ o bilo kakvoj genetskoj bolesti niti rijetkim sindromima – odlučan je Vanja Pitra, otac teško bolesnog osmogodišnjaka Dominica.

Kako bi dokazali da su dječakova teška psihomotorna retardacija i brojne dijagnoze, njih 57, posljedica nestručnog vođenog porođaja Jasmine Križančić-Pitra u bolnici Merkur, Dominicovi roditelji nedavno su još jednom, sedmi puta, dječaka odveli na MR mozga.

– Nalaz je opet pokazao da su sve dijagnoze uzrokovane perinatalnom asfiksijom. Neka ga vještači tko god želi jer mislim da se ne može naći liječnik koji će to stanje pobiti – kaže Pitra dok pokazuje brojnu medicinsku dokumentaciju. Da je dječak teški invalid zbog nestručno vođenog porođaja, zaključio je i sudac Općinskog kaznenog suda Rafael Krešić, koji je nepravomoćno proglasio krivim privatnog ginekologa Predraga Đurića te ga osudio na zatvorsku kaznu od godinu i pol dana. On je vodio trudnoću Jasmine Križančić-Pitra te ju je bez ikakvog valjanog ugovora porađao u bolnici Merkur.

Optužnicom je bio obuhvaćen i dr. Ivo Balenović, a njega je sudac osudio za nesavjesno postupanje pri dovršetku porođaja te mu izrekao uvjetnu osudu. Tu je presudu ukinuo Županijski sud, a tijekom žalbenog postupka neuropedijatrica Ljerka Cvitanović-Šojat, koja je vještačila dječaka, povukla je svoj nalaz navodeći da dječak ima izuzetno rijedak sindrom te da Dominicovo stanje nije uzrokovano teškim porođajem. Preporučila je da se dječak ponovno vještači, što Dominicovi roditelji i spremno prihvaćaju. 

>> Vještakinja sada tvrdi da Dominic Pitra boluje od rijetkog PEHO sindroma 

>> Siguran sam u jedno – da sam ja vodio taj porođaj, dijete bi danas bilo zdravo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije