Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Sanaderu

Tigar: Uzeo sam od Branke 10 tisuća kuna, ali sam ih i vratio

Davor Blažević Tigar
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
14.01.2013.
u 11:03

Akademski slikar Tihomir Lončar, čije se slike nalaze u Sanaderovoj kolekciji, svjedočio je da je Sanaderu darovao nekoliko slika, da bi mu se, kako je kazao, zahvalio jer mu je pomogao da riješi prostor za atelje

– Tadašnji državni tajnik Miljenko Radnić kazao je da se javim Branki Pavošević te da uzmem novac. Uzeo sam 10.000 kn i potpisao sam isplatnicu, a kada sam se vratio s puta poravnao sam dug i vratio akontaciju – kazao je Blažević, pojašnjavajući kako funkcionira sustav plaćanja putnih naloga u MUP-u. Dodao je da je za putovanje u inozemstvo supotpis, osim njegova neposrednog šefa, a tada je to bio Radnić, trebao dati i ministar policije koji je u to vrijeme bio Tomislav Karamarko. Rekao je to Davor Blažević Tigar, voditelj Sanaderova osiguranja, u nastavku suđenja Ivi Sanaderu za aferu Fimi media. 

Pojasnio je da je akontaciju za putne troškove inače dobivao od MUP-a, a tom prigodom bila je izvanredna situacija i bio je vikend.

Osim Blaževića, svjedočio je i akademski slikar Tihomir Lončar, čije se slike nalaze u Sanaderovoj kolekciji. Iskazivao je kako ga je vlada angažirala da napravi Sanaderov portret te kako je Sanaderu poklonio nekoliko slika, da bi mu se, kako je kazao, zahvalio jer mu je pomogao da riješi prostor za atelje. Prema Lončarevu iskazu, cijene slika koje je poklanjao Sanaderu kretale su se između 300 i 500 eura. Iako kao državni dužnosnik nije smio primiti dar veće vrijednosti od 500 kuna, Ivo Sanader zadržao je ove slike za sebe.

Komentara 5

TO
Toni50
14:55 14.01.2013.

Jeli sudac pita za onih 5 miliona Eura 38 miliona kuna koje mi je uskokov svjedok Jebić sa svoga računa tuđi novac obečao još prošle godine ?

ZO
zof
16:12 14.01.2013.

Nemojte mi dirati Karamarka. On kao i svi iz HDZ-a tvrdi da ništa nije znao, ništa čuo, ništa vidio. Ja mu vjerujem. Ipak je on cijeli život bio ili obavještajac ili policajac. Nije ni mogao ništa znati..

MR
MrNo
20:36 14.01.2013.

krali su naše novce, zadužili su nas, našu djecu, vjerojatno i unučad. Radi brioni odjela, croata kravata i ručkova. Sad bi jedan govor mržnje al ću po zakonu prešutiti uz nadu da će ekipa u zatvoru bar malo kamata naplatit...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije