Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Thompsonovim koncertom skupljeno 132.800 kuna za vukovarsku bolnicu

29. prosinca 2008. u 13:27 1 prikaza

Prihod od 132.800 kuna od dobrotvornog koncerta koji je Marko Perković Thompson održao sinoć u Vukovaru za vukovarsku Opću bolnicu poslužit će za kupnju inkubatora za prijevoz novorođenčadi u bolnice u Zagrebu ili Osijeku, rekla je danas na konferenciji za novinare ravnateljica Opće bolnice dr. Vesna Bosanac.

- Sličan uređaj imamo, no star je sadam godina i treba ga zanoviti, a sada ćemo imati dva jer se pokatkad dogodi da moramo prevesti i dva novorođenčeta istodobno - rekla je dr. Bosanac, dodavši da uređaj stoji 170.000 kuna, a ostatak novca već je osiguran iz nekih drugih dobrotvornih akcija.

Za Thompsonov koncert u športskoj dvorani u vukovarskoj četvrti Borovu naselju, koji je protekao dostojanstveno, prodano je 3320 ulaznica po cijeni od 40 kuna, rekla je dr. Bosanac. Zahvalivši popularnom pjevaču, najavila je da će u dogovoru s Thompsonom i njegova iduća turneja početi iz Vukovara.

Jučerašnji koncert je 100. u sklopu Thompsonove turneje "Bilo jednom u Hrvatskoj", započete 13. travnja 2007. u Vukovaru, kazao je njegov menadžer Zdravko Barišić.

U općoj bolnici u Vukovaru u tijeku je obnova glavne bolničke zgrade i drugih sadržaja. U obnovu bolnice, započetu 1998., do sada je iz državnog proračuna uloženo 92 milijuna kuna, a sadašnji obnoviteljski radovi stajat će još 68 milijuna kuna, koliko i približno nabaka medicinske opreme. Cjelokupna obnova bolnice završit će za dvije godine.

(Hina)

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti