Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT U BERLINU

Uzvratili na reakcije njemačkog portala: 'Thompson nije nacist'

marko perković thompson
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/11
14.03.2014.
u 09:43

Članak berlinskog Kuriera o Marku Perkoviću Thompsonu pod nazivom "Smije li naci Hrvat nastupiti u Berlinu" uredništvo portala Thompson.hr naziva pokušajem blaćenja iza kojeg je jedan portal koji je, po njima, beznačajan u malom mjestu, a kamoli u Njemačkoj

Nakon što je berlinski Kurier objavio članak pod nazivom "Smije li naci Hrvat nastupiti u Berlinu" o nastupu Marka Perkovića Thompsona, reagiralo je uredništvo portala Thompson.hr.

Članak nazivaju pokušajem blaćenja jednog portala, koji je po njima, beznačajan u malom mjestu, a kamoli u Njemačkoj.

– Njemačka javnost i neki ozbiljni mediji ne pitaju se treba li Thompson pjevati u Njemačkoj, ali to se pita jedan portal, po nama beznačajan u malom mjestu, a kamoli u državi Njemačkoj. Koliko je bitan, govori i sama činjenica da su neki hrvatski "dušebrižni" mediji prvi put prenijeli neku vijest s toga portala. Začuđuje činjenica da neki "dušebrižni" portali u Hrvatskoj opet u svojoj udbaškoj maniri izvrću i prenose članke nekog portala za koji nije čula većina novinara u Njemačkoj, a kamoli u Hrvatskoj – piše u priopćenju.

Odbacuju tvrdnje da je Thompson nacist, on to ne može biti jer je rođen tek 1966. godine, kažu.

– Ili pak žele reći da je nacist jer je branio Hrvatsku u Domovinskom ratu? Prozivati čovjeka i etiketirati ga nacističkim pjevačem, nije samo uvreda Thompsonu nego i njegovoj publici te svim hrvatskim braniteljima čiji je i on bio pripadnik – navode.

>>Nijemci o Thompsonu: Smije li naci Hrvat nastupiti u Berlinu?

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Ističu da Thompson ni u jednoj svojoj pjesmi ne poziva na mržnju prema bilo kome pa tako ni prema Srbima ili Židovima. Također brane upotrebu pozdrava "za dom spremni".

Brinu ih riječi "za dom spremni"? Pa i ptice na grani već znaju da tu riječ nije koristio samo NDH nego je ona nastala puno prije toga. Optužbe da je NDH koristio tu riječ i da je mi ne smijemo izgovarati besmislene su jer NDH je koristio puno toga, NDH je bio na ovom prostoru na kojemu mi sada živimo, zar bismo trebali nestati ili ne udisati ovaj zrak jer je tu nekada bio NDH? – pitaju se.

Navode da na Thompsonovim koncertima nema incidenata te kako je riječ samo o vrhunskoj zabavi nabijenoj domoljubnim osjećajima. Pozivaju da se ne nasjeda na priče.

Komentara 58

DZ
dzukaficuka
10:33 14.03.2014.

Ako je Tomson nacista a sta je onda Lepi Mica Baja Mali kninda B Corba Cana Mile Delija D Topalovic Tromeda itd koji samo pijevaju kako ce nekoga Zaklati sa Kasiku.Pa sad govore da je Zlocin Oluja koja je trejala 2 Dana a oni opkolili Gradove Sela Regijone i Godinama Raketirali i Ubijali Civile sistemski imali Koncentracijone Logore di su Silovali Mucili Klali Streljali sa Cekicima i Maljevima Bezbol Palicama to je Za Srbe Humanitarna Akcija. Savo Strbac je jedan od naj vecih Ratnih Zlikovaca njega bi trebalo sto prije rijesiti.Posto je Zlikovac i onaj ko ga napravijo.Za ove je Tomson SLAVUJ

SE
sesvečan
10:44 14.03.2014.

...ne thompson nije nacist,on je ratni profiter....

SW
swic
12:20 14.03.2014.

Obozavam Marka i slusam ga rado

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije